Odgovori

Čupanje dlačica koje se nalaze između obrva

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

PITANJE: Jeli dozvoljeno ženama da uklanjaju dlačice između obrva?

ODGOVOR: Povećao Vam Allah brižnost za islamskim propisima i ulio Vam u srce još veću ljubav prema dini-islamu! Islamski učenjaci nemaju istovjetan stav u vezi s uklanjanjem dlačica između obrva. Naime, neki učenjaci to zabranjuju, tvrdeći da i to potpada pod čupanje obrva. Dok neki drugi učenjaci smatraju da je to dozvoljeno, smatrajući da to ne potpada pod čupanje obrva.

Kako u vezi s tim ne raspolažemo jasnim dokazom na koji bismo se pozvali i na njega obavezali robove Božije, ne možemo kazati da je zabranjeno uklanjati dlačice koje se nalaze između obrva. (Kad se radi o tvrdnji da se nešta mora ili da se nešta ne smije činiti, mora postojati jasan i vjerodostojan dokaz). Tako da preteže stav onih učenjaka koji su to dozvolili. A tu je i fetva Stalne komisije za izdavanje pravnih rješenja: “Dozvoljeno je čupanje dlačica koje se nalaze između obrva jer te dlačice nisu dio obrva, koje se ne smiju čupati.” Naravno, bolje je da žena ne čupa dlačice koje se nalaze između obrva, ali se ne može kazati da je grešna ona koja to čini. A Sveznajući Allah, opet, najbolje zna.

Kuduzović Abdurrahman, prof.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta