Sihr i džinni

Čuvari sihra

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:
Svaka vrsta sihr ima čuvara koji je zadužen za čuvanje sihra, tako isto i pojedeni ili popiveni sihr. Da nema čuvara sihra on bi sam prošao kroz organizam i izašao sa otpadom. Prva stvar koja se radi je učenje rukje i korištenje terapije da se oslabi čuvar sihra. Od prisilnog povraćanja, prije nego čuvar sihra oslabi, će bolesnik prije povratiti bubreg nego sihr. Sihr može izlaziti postepeno ili od jednom, tako isto može izaći preko povraćanja ili kroz stolicu koja u tom slučaju ima izgled blata i odvratnog je smrada. Uz izbacivanje sihra džin koji čuva sihr može izaći ili ostati.
 
Ovo je vrsta sihra koja ima jake simptome i djelovanje na bolesnika, ali je ujedno i jedna od najlakših vrsta za liječenje. Uvijek poslije znakova potpunog izlječenja se mora učiti potvrdna rukja i nekoliko puta da se utvrdi izlječenje, jer džin može u dosta slučajeva odglumiti izlazak. Isto tako se bolesniku preporučuje nastavak terapije poslije potpunog izlječenja još neko vrijeme. Postoji djelomično izlječenje i potpuno izlječenje. Djelomično izlječenje se realizuje kroz smanjenje ili prestanak nekih bolesti i simptoma koje je uzrokovao sihr, dok je potpuno izlječenje nestanak svih mogućih simptoma u potpunosti.
 
Od osnovnih terapija u liječenju bilo koje bolesti vezane za urok, zavist, sihr ili džinski napad, pa tako i ove, je:

1. Pijenje naučene vode svakodnevno, pogotovo ujutro na prazan želudac koliko više je moguće.
2. Kupanje, tj. poljevanje, naučenom vodom.
3. Mazanje čitavog tijela sa naručenim maslinovim uljem.
 
Od nekih znakova sihira u stomaku, poslije svih medicinskih pregleda i utvrđivanja nepostojanja fizičke bolesti, su između ostalog: Gasovi, podrigivanje, bol u stomaku, zatvor, dijareja, kretanje u stomaku, smrad iz želuca koji izlazi na usta, nagon za povraćanje, osjećaj punog želuca…
 
Ibrahim Muratović
 
Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta