Sihr i džinni

Sihirbazica koja “liječi” uz pomoć dva šehida

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Zašto sihirbaz uzima od pacijenata „ime i prezime, ime majke, datum rođenja“

Pokušaću kroz ovaj primjer pojasniti kako pojedini sihirbazi obmanjuju napaćene žrtve i na koji način oni unesrećuju ljude. Slučaj jedne sihirbazice i njene obmane kako liječi uz pomoć dva šehida. U razgovoru sa nekoliko osoba kojima sam učio rukju saznao sam metodu i način na koji ova sihirbazica obmanjuje ljude. Ova sihirbazica prima pacijente u svoju kuću u posebnu odvojenu prostoriju u kojoj izvodi svoje rituale “liječenja”. Prostorija je polu mračna, a u jednom dijelu te sobe stoji ormar u kojem se nalaze razni predmeti. Na upit njenih pacijenata čemu služe ti predmeti, ona pojašnjava da su za potrebe dva šehida koji žive kod nje i koji joj pomažu da liječi oboljele od sihra i uroka.

Način na koji ona liječi sastoji se u tome da pacijent daje svoje ime i prezime, datum rođenja, te sjedne sa njene lijeve strane, zatvori oči dok ona poluglasno izgovara nerazumljive riječi. Osoba nakon ovog uvoda otvara oči, a sihirbazica saopštava osobi od čega je bolesna i kakve je brige more. Nakon saopštavanja naređiva osobi da legne i na njen stomak postavlja čudotvorni tespih, te isti povlači prema glavi da bi osoba odmah povratila. Ta reakcija zbunjuje pacijente koji pocinju vjerovati kako imaju problem sa sihrom. Osoba sva zbunjena i prestrašena započinje da slijepo vjeruje i slijedi njene upute. S tim je sihirbazica upotpunila trojstvo sihirbaz-džinn-žrtva.

Njena terapija se sastoji od vode, zapisa i talismana:

• Sa vodom prskati kuću bez izuzetka prostorija istu piti i masirati tijelo.

• Zapise stavljati pod prag ulaznih vrata, jastuk i okačiti na sebe, a jedan zapis staviti u novčanik.

• Talisman okačiti iznad ulazni vrata kuće i iznad vrata sobe gdje osoba spava.

Svaka osoba koja je posjećivala ovu sihirbazicu imala je vrlo slične simptome:

• Glavobolju

• Često gubljenje svijesti

• Bol u stomaku

• Nesanicu popraćenu sa ružnim snovima (crne zmije, davljenje u prljavoj vodi, ujed crvenog guštera za stomak)

• U toku noći osjećaj paralize tijela popraćene sa crnim sjenkama

• Osjećaj da neko još boravi u sobi gdje osoba spava

Većina ljudi su odlazili kod ove sihirbazice kako bi našli sebi smiraj i lijek za određene bolesti i probleme, a vraćali se sa još većim problemima i neizdržljivim nemirom. Treba napomenuti da je zajedničko kod ovih žrtava da su prividno izlječene i da su nestali problemi koje su imali. Ovo prividno izlječenje traje oko 30 dana i nakon ovog vremena počinju joj veći problemi popraćeni sa neizdržljivim nemirom. Ovaj vremenski rok je dovoljno da se pridobije pažnja sihirbaza kako bi ga žrtva slijedila i preporučivala drugim novim žrtvama.

U početku ova sihirbazica uzima neznatnu svotu novčane naknade po principu „daj šta daš „ sve do momenta dok im se osoba ponovo nejavi za pomoć nakon pomenutog vremenskog perioda. Tad nastaje cjeđenje i uzimanje od žrtava velike svote novca uz obrazloženje kako je “neko ponovo načinio sihr, ali ovaj put je taj sihr opasan“. U većini slučajeva ova sihirbazica lažno optužuje osobe koje su usko povezane sa žrtvom da su oni počinili sihr kao na primjer: svekrva, zaova, djever, majka, članovi familije i bliski prijatelji i sa tim stvara fitnu i razdor u familiji i prijateljima.

U toku rukje sve su žrtve imale iste ili slične simptome:

• Plač popraćen prodornim vrištanjem

• Napinjanje stomaka i jasan zvuk ključanja vode u stomaku

• Povraćanje tekućine u velikim

• Progovaranje džinna ili džinna iz tijela

• Pjena koja je izlazila na usta žrtve

Moje lično iskustvo vezan za ovaj događaj

Dolaskom na područje gdje ova sihirbazica živi i djeluje započeli su mi dolaziti njeni pacijenti tražeći pomoć. Rukja se odvijala u jednoj džamiji i bila je javna, te je tako ubrzo moja aktivnost zasmetala ovoj sihirbazici pa je pokušala sa svim svojim sredstvima da zaustavi moj rad koji se isključivo zasnivao u ime Allaha, swt.

Jedne prilike sam bio pozvan od jednog brata i sestre na večeru. Dok smo sjedili i razgovarali u jednom momentu mi telefon zazvonio. Javio sam se i čuo jako upašen glas. Na moje pitanje šta želi ženska osoba sa druge strane linije me zamolila da pomognem njoj i njenom desetogodišnjem sinu. Rekao sam joj da se smiri, da Uzvišeni Gospodar Allah, swt, daje pomoć, lijek i ozdravljenje, a ne ja. Bilo mi je čudno da zna moj privatni telefonski broj jer nemam običaj da dajem svoj broj svakom. Zamolio sam je da me nazove za 15 minuta jer trenutno nemogu da razgovaram. Pitao sam ovog brata i njegovu hanumu da li bi mogli prepoznati glas dotične sihirbazice, na što su mi potvrdno odgovorili.

Kada je ponovo nazvala ja sam pustio da njen glas čuje ovaj brat na šta mi je klimnuo glavom da se radi o sihirbazici. Na moj upit da mi kaže od koga je dobila moj broj telefona nije htjela odgovoriti, već je tražila da se susretnemo kako bi pomogao njoj i njenom sinu. Rekao sam joj da sutradan dođe sa sinom u džamiju, ali ona me je zamolila da ne dolazi u džamiju nego na neko drugo mjesto. Tada sam joj rekao da prije nego što završimo razgovor, prvo mora stati sa šejtanskim poslovima. Nazvao sam je po imenu te kad je shvatila da znam o kome se radi počela je vrištati i govoriti da stanem sa učenjem rukija, da će joj dijete umrijeti od toga, da joj je u kući zavlado nered, nemir, da će na sve moguće načine pokušati da me zaustavi pa ako treba i fizički.

Kada je stala sa svojim vrištanjem započeo sam joj objašnjavati da je ono što ona radi nevjerstvo i kakva kazna slijedi za činjenje sihra. Odgovorila da će ipak doći u džamiju sutradan kako bi se pomoglo njenom sinu. Nije se pojavila taj dan u džamiju. Kao i obično sihirbazi su veliki prevaranti i lažovi.

Nakon nekoliko dana dolazim u džamiju i pojavljuje se žena nepropisno pokrivena sa tri muškarca koji traže mene. Primio sam ih u prostoriju gdje učim rukju i shvatio da se ipak pojavila sihirbazica kako bi me zaustavila i zastrašila.

___________________

Zašto sihirbaz uzima od pacijenata „ime i prezime, ime majke, datum rođenja“

Ove informacije su jako bitne za sihirbaza jer iste sihirbaz prosljeđuje džinnu ili džinnima kako bi saznao sve one informacije koje samo osoba zna npr: gdje živiš, kako ti izgleda kuća, unutrašnjost kuće, od čega si bolestan itd. Ove informacije su bitne za sihirbaza i džinna kako bi uspostavili što jače povjerenje između pacijenta i sihirbaza.

Pa često se može čuti od ljudi: “Bio sam kod tog i tog što liječi od sihra, on poznaje sve o svakom, odmah ti kaže kako ti izgleda kuća, dvorište, soba u kojoj spavaš, od čega boluješ i kakva te muka muči.“ Da bi sihirbaz sklopio vefk ili tavez potrebne su ove informacije kako bi svojim proračunom zadužio džinna za čuvanje sihra .

Voda i prskanje svih prostorija u kući, konzumiranje vode za piće

Sihirbaz svojoj žrtvi daje vodu u cilju kako bi žrtva unijela sihr u tijelo i olakšala ulazak džinna zaduženog za sihr u tijelo žrtve. Ovu vodu sihirbaz sam spravlja bez prisustva svog pacijenta, na istu vodu sihirbaz izgovara zakletve, te istu vodu kade sa određenim gorkim mirisima, stavljaju vodu na pusta i prljava mjesta, u vodu potapaju napisane zapise, te istu pakuju u flaše i daju svojim pacijentima.

Prskanje svih prostorija u kući ima za cilj da se džinni nesmetano kreću i borave u kući, a isti su zaduženi da se pojavljuju kao crne sjenke, kao da vas neko zove kad nema nikog oko vas, da u toku spavanja prave paralizu u vašem tijelu, neprestano pucketanje po kući najčešće u predjelu kuhinje. Pa se može čuti često da žrtve komentarišu kako su se nakon prskanja kuće vodom čudne stvari desavaju. Komentar sihirbaza na to je kako je u kući prisutnost Meleka čuvara, duhovnih zastitnika.

Zapisi, hamajlije i nihova uloga – stavljanje istih pod prag kuće, u jastuk, okačiti na vrat i stavljanje zapisa u novčanik

Zapisi su naredbe, komande i zaduženja za džinne od strane sihirbaza. Stavljanje zapisa ispod praga kuće po naredbi sihirbaza ima za cilj da džinni nesmetano ulaze u kuću i nadziru ostale džinne koji su zaduženi za sihr, a isti džinn bi obavještavao sihirbaza o stanju žrtve.

Jedan od ciljeva je pokušaj sprečavanja bilo koga ko bi pokusao pomoći žrtvi da se oslobodi iz okova sihra, džinna i sihirbaza. Ponekad se desi da osoba želi posjetiti žrtvu i na samom ulasku u kuću dobije bol u glavi ili nogama kao i grčeve u stomaku.

• Zapis koji se stavlja u jastuk ima za cilj da žrtva ima konstantnu glavobolju, ružne snove, te prilikom buđenja ujutro tijelo bude istrgano, umorno i čestu pojavu zujanja u ušima.

• Kačenje zapisa oko vrata, struka i ispod lijevog pazuha ima za cilj nošenja naredbe za džinna ili samog džinna u tom zapisu.

• Stavljanje zapisa u novčanik kojeg žrtva nosi u zadnjem dzepu i sjedi na istom zapisu navodno služi za povećanje i čuvanje nafake. Glavni cilj ovog zapisa je da osoba sjeda i gazi Uzvišeni Kur’an.

U nekim zapisima ima vidljivih Kur’anski ajeta, ali pomješani sa nerazumljivim oznakama, nepovezanim harfovima, crtežima oblika tijela čovjeka sa naznačenim brojem ili simbolom na nacrtanom dijelu tijela. Neki od zapisa imaju pčeliji vosak i u vosku utopljene dlake, te sve zamotano u papir na kojem su simboli i brojevi, te stavljen i zašiven u kožu. Zapis ispisan na aluminiskoj foliji te komadići drveta umotani u istu foliju i zasiveni u kožu.

Ponekad hamajlije sadrže ispisane Kur’anske sure i ajete, te sa istim se nalaze djelovi dječije posteljice koja se uzima prilikom porođaja, komadići različitog korjena biljke, te sve zajedno pomješano sa zemljom i spakovano u kožnu torbicu.

Talismani i njihova uloga

Talismani su često napravljeni od drveta, stakla, plastike u oblicima piramide, praugonika, pentagrama, kružnica itd. Većinom u ovim talismanima su ispisani vefkovi (tabele) u kojima su brojevi i harfovi. Oko istih vefkova je ispisan tekst na arapskom. Ovakvi talismani mogu biti zamotani u crveno platno ili kožu, te okačeno iznad vrata ulaza u kuću ili sobu u kojoj se spava, a sve u cilju kako bi navodno zaštitio svoju kuću, a u stvari kako bi što više olakšao prisutnost džinna u tim prostorijama ili kućama.

NAPOMENA:

Nije dozvoljeno bolesniku da ide vračevima koji smatraju da znaju gajb (skrivene stvari), da bi od njih doznao o svojoj bolesti. Isto tako nije mu dozvoljeno da vjeruje u ono što govore, jer oni samo nagađaju o onome što ne znaju, ili prizivaju džine, tražeći pomoć od njih u onome što žele. Njihov posao je kufr (nevjerstvo) i jasna zabluda (dalalet), zato što tvrde da znaju tajne gajba (skrivenog).

Muslim prenosi u svome sahihu da je Allahov (dž.š.) Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Ko ode vraču i upita ga o nečemu, neće mu biti primljen namaz četrdeset dana.

Prenosi Ebu Hurejre (r.a.) od Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, da je rekao: “Ko ode vraču i povjeruje mu šta kaže, zanijekao je ono što je objavljeno Muhammedu (a.s.).” (Znači, nevjernik je.) Ovaj hadis prenose autori četiri sunena i Hakim, i kažu da je vjerodostojan (saliih) hadis.

Prenosi se od Imrana bin Husajna (r.a.) da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Nije od nas onaj koji proriče i kome se proriče, onaj ko gata i kome se gata, onaj ko pravi sihr i onaj za koga se pravi sihr (ko traži da se učini).” (Bilježi ga Bezzar sa dobrim senedom.)

U ovim hadisima se govori o zabrani odlaska vračevima i njima sličnim, obraćanja i vjerovanja njima – a za takav čin se prijeti kaznom.

Tekst pripremio i poslao: Senad Kovačević – Australia

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta