Poučne priče i tekstovi

Daije o dr. Safetu Kuduzoviću

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ogromno znanje ukrašeno nevjerovatnom skromnošću koja plijeni uz prefinjen ahlak koji nikog ne ostavlja ravnodušnim, samo su neke od osobina koje krase jednog od najposebnijih Allahovih robova u našoj Bosni. Safet Kuduzović! Dovoljno je izgovoriti njegovo ime jer velikanima poput njega titule nisu potrebne da bi se pokazalo o kakvoj veličini je riječ…

Već gotovo dvije decenije ovaj Allahov rob, poput čvrstog bedema, neumorno ljude podučava znanju i govori im o Allahu. O njegovoi žrtvi u radu za Allahovu vjeru nepotrebno je trošiti riječi. A svako ko je imao priliku da ga sluša uvidio je da je riječ o čovjeku koji poziva u hajr i jedinstvo a da je daleko od ekstremizma i površnosti koji razbijaju muslimanski saff. No, kad si na prvoj liniji i kad si čvrst kao bedem onda upravo na tebe i padaju otrovne strelice mrzitelja, zavidnika i ostalih koji žele da utrnu Allahovo svjetlo. Ali onaj koga Allah uzdigne i pomogne ostaće nedodirljiv i nesalomljiv bez obzira na brojnost i jačinu napada.

Šejh naš, ustraj i nastavi, a mi Allahu dovimo za tebe da te poživi i učvrsti!

mr. Fahret Kadrić
___________________________________

Hfz. Gološ o dr. Safetu Kuduzoviću

Kada bih mogao da nekome poklonim godine svog života, i da ih živi umjesto mene, onda bih to poklonio mom dragom bratu, šejhu Safetu Kuduzoviću! Znam šta govorim, i još jednom kažem da znam šta govorim; poklonio bih godine svog života šejhu Safetu! Ovo nije nikakvo preuveličavanje, niti neki način izražavanja kojim se privlači pažnja onih koji čitaju, nego samo ono u što sam ubijeđen!

Razlog je jednostavan, a to je što je moj brat šejh Safet od veće koristi za islam i muslimane od mene i mog vremena i dana mog života! Ono što bih ovdje želio samo kratko reći jeste, da zadnje predavanje šejha Safeta u Tuzli i u Sarajevu (ova predavanja su održana prije nekoliko mjeseci, n. op.), su dokaz da kada Allah nekoga zavoli, zavole ga i ljudi. Da, kada ga zavoli Allah, a ne kada bude na nekom položaju, funkciji i sl, ono čemu većina nas danas hrli. Koliko je moj brat šejh Safet okupio ljudi u džamiji u Tuzli, ne može niti jedan reis, niti muftija, niti glavni imam,(moleći Allaha da im svima podari hajr i berićet) da imaju mandata koliko dlaka u glavi!

Prethodni događaj možemo razumjeti i kao poruku i pouku o svima koji prave kompromise na račun sunneta, i odstupanja od istine, da u TOME HAJRA NEMA, I DA JE HAJR U SLIJEĐENJU ISTINE! Molim Allaha da mom bratu šejhu Safetu podari dug život u radu za Allahovu vjeru!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta