Odgovori o sihru

Devet pitanja i odgovora o sihru

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

PITANJE: Esselamu alejkum! Obolio sam od sihra evo već peta godina: Klanjam, postim, uči mi se rukja, sadaku dijelim, ali još nisam ozdravio. Šta da radim, umoran sam? Allah vas nagradio.

ODGOVOR: Alejkumu selam, Bismillah, zahvala i hvala pripadaju Allahu, s.w.t., salavat i selam neka je na Poslanika, savs, njegovu časnu porodicu i sve ashabe, a zatim,

Ne znam kod koga i na koji način se liječiš i ne znam da li si uopšte obolio od sihra. Predpostavljam da si prije odlaska učaču rukje, uradio detaljne nalaze bilo kod doktora specijalista ili psihijatra, kako bi se uvjerio da je sve u redu sa medicinske strane.

 

Dalje, ako je ustanovljeno tokom seansi da se zaista radi o sihru i ako se liječenje oteglo duži period, razlog tome, može da bude i sam liječnik. Ovo se zna često desiti da je liječnik nemaran u ibadetima, da često čini manje ili krupnije grijehe, da problemu ne prilazi dovoljno ozbiljno i nakon toga, džin jednostavno ne reaguje na njegovo učenje, a Gospodar ne prima njegove dove. Isto tako može da bude do bolesnika, nemarnost u ibadetu, izostavljanje zikrova, ne učenje Kur’ana, ne korištenje terapije i druge stvari.

Moj savjet i pitanje tebi kao i svakom onome kome je Allah odredio da bolest traje duže kao i izliječenje: “Želim da te pitam, da li ti klanjaš da bi ozdravio, da li ti učiš i slušaš Kur’an samo da bi ozdravio, da li ti sadaku dijeliš samo da bi ozdravio? Živ bio brate moj, Kur’an se uči i živi po njemu radi Allahovog zadovoljstva a ne samo zbog lijeka, namaz se obavlja da bi se srce i duša smirili i da bi nam Allah svoju milost ukazao a ne samo zbog toga što mi je liječnik Kur’anom rekao da se treba klanjati ili Kur’an učiti.

Dalje, da li ti Allaha iskušavaš ili Allah tebe iskušava? A možda Allah želi sa tim tebi dobro, može te čisti od grijeha prošlih i priprema te za Ahireta. Znaš li da za svaki bol i patnju za koju se strpiš u ime Allaha imaš nagradu? Strpljiv budi, uporan u dovi budi, u svom ibadetu iskren budi, a tvoje pitanje koje si nam poslao su šejtanske vesvese pomoću kojih hoće da te oslabi, hoće da napustiš proces liječenja. Znaj da mu se bliži kraj uz Allahovu pomoć.
_________________________________

PITANJE:

Eselamu alejkum ve rahmetullah. Poštovani, živim u Danskoj i jedan arapin mi je učio rukju i rekao da ima jak urok. Klanjam evo sad za ramazan i postim. Pošto je ramazan puno svet mjesec kod nas, imaju li kakvi posebni ibadeti kako bi se što prije izliječila od uroka sad u ramazanu ako Bog da. Hvala vam na odvojenom vremenu.

ODGOVOR:

Alejkumu selam we rahmetullah,

Izliječenje od bilo kakve bolesti, duhovne ili tjelesne, desit će se onda kad Allah odredi, prije ne može. Da, Ramazan jeste poseban mjesec i u njemu su ibadeti Allahu posebno dragi: namaz, učenje Kur’ana, zikr, sadaka, noćni namaz i drugi ibadeti. Takođe u Ramazanu se klanja i teravih namaz i ovom prilikom ti savjetujem da svaku noć ako si u mogučnosti obavljaš ovaj namaz u džamiji. Zbog čega? Zbog sedžde i dove na sedždi a za tvoje izliječenje treba ti dova Allahu, s.w.t.

Teravihh namaz ima 20 rekata. Svaki rekat ima dvije sedžde, to je svaku noć 40 sedždi. Ramazan traje 30 dana, puta tih 20 sedždi je 1200 sedždi. Mnogo sedždi zar ne? E sad, kad bi na svakoj sedždi učila dovu:“Gopodaru moj, izliječi me od svake bolesti, izliječi me od uroka i džinna!“, to bi uradila 1200 puta. Ramazan, mjesec Allahove milosti, sedžda, noćni namaz..i to 1200 puta a na sedždi je rob najbliži Allahu.

Ako Allaha iskreno budeš molila, spustit će na tebe Svoju milost. Dakle, nema posebnih ibadeta u Ramamaznu od kojih bi se ti prije izliječila, obavljaj ibadete kao i prije ramazana: namaz, zikr, učenje Kur’ana, sadaka, samo što sad imaš post i teravih namaz, te u zadnjih dest dana i’tikaf.
____________________________

PITANJE:

Selam, već nekoliko puta u kući po sobi zatićem peruške od kokoške. Živim na selu ali ja uopšte ne držim tu vrstu životinje nit moje komšije. Strah me da nisu sihiri, šta vi mislite?

ODGOVOR:

Alejkumu selam,

Teško je reči o čemu se radi, po meni mogu da budu tri stvari: Prva je da neko pokušava da vam napravi sihr i to najvjerovatnije preko životinje koja je zaklana u nečije drugo ime (u ovom slučaju kokoš) pa vam se donose peruške te životinje. Druga je, možda neko je u više navrata negdje klao kokoške pa je perje doletjelo kroz prozor ili vrata u vašu kuću putem vjetra i treća je, možda se neko od ukućana želi s vama našaliti ovakvom vrstom prepadanja. Allah zna šta je. Nek se u kući obavlja namaz, uči i sluša Kur’an, uči jutarnji i večernji zikr. Prvi dan pustite da vam uči sura El-Bekare, drugi dan ezan nekoliko puta, a treći nek uči što duže Ajetul kursija.
___________________________________

PITANJE:

Selam alejkum draga braćo. U snu sam vidjela gdje je sihr zakopan i od čega je. Međutim, moj muž ne klanja i slabog je imana. Odbio je da ide sa mnom da to provjerimo, a mene je same strah. Govori mi da umišljam. Šta da radim?

ODGOVOR:

Alejkumu selam,

Jedan od načina da se sihr pronađe uz Allahovu pomoć, jeste i njegovo snoviđenje. Kod velikog broja bolesnika, Allah je dao da vide mjesto svog sihra u snu i stvarno bi tako budi. Isto tako i liječnik Kur’anom, može da vidi mjesto sihra u snu. Žao mi je što vaš muž nema razumijevanja, a još mi je više žao što je nemaran prema vjeri. Da ga Allah uputi.

Ništa, nađi nekoga od rodbine bliže (brat, amidža, dajdža), posavjetuj se sa lokalnim imamom, možda vam pomogne. Ili da nađete nekoga ko liječi ispravno Kur’anom pa da ode s vama. Takođe, ako vi odete i nešto nađete i bude vas strah to da dirate, stavite u vrečicu u odnesite nekome ko liječi Kur’anom da to uništi uz Allahovu pomoć i dozvolu.
____________________________________

PITANJE:

Sellam alejkum. Da li liječnik Kur’anom može da kaže kako je neko obolio od sihra, a u stvari osoba nije bolesna od sihra? Jer imam prijateljicu koja se liječi, ali ja mislim da to nisu sihri.

ODGOVOR:

Alejkumu selam,

Da, liječnik Kur’anom može da pogriješi u slučaju kojeg ste spomenuli, dakle da na osnovu učenja kaže kako je osoba opsihrena, a ustvari ona nema veze sa džinima, nego je neka medicinska bolest. Isto tako liječnik Kur’anom može da pogriješi u procjeni stanja i bolesti i da na taj način propiše pogrešnu terapiju te vodi bolesnika kroz proces liječenja na pogrešan način.

Liječnik Kur’anom je samo čovjek koji može da pogriješi i razlog tome je neiskustvo i neznanje. Zbog toga bi se liječnik Kur’anom trebao bojati Allaha. Nije sramota reči ne znam. Ako nešto nije jasno, treba da pita ko je učeniji i ko ima više iskustva. Ponavljam još jednom, prije odlaska kod liječnika Kur’anom, obavezno uraditi sve detaljne medicinske nalaze.
______________________________________

PITANJE:

Esselamu alejkum poštovana redakcijo NUM-a. Čitao sam da se nauče na vodu sure i ajeti te je dobro sa tom vodom prskati sobe u kući. Kakvi rezultati budu poslije? Allah vas nagradio.

ODGOVOR:

Alejkumu selam,

Da, prilikom liječenja, posebno od sihra i uroka, lijepo je svaki dan prskati naučenom vodom čoškove soba, vanjske čoškove kao i pragove kod ulaznih vrata i u sobama. Prskaju se čoškovi jer džinni uglavnom borave u njima a nikad na sredini sobe. Na vodu je najbolje naučiti univerzalnu rukju a ko ne zna, može suru Fatihu, Ajetul Kursiju, zadnja dva ajeta sure El-Bekare, te sure Ihlas, Felek i Nas. Najbolje je prskati poslije ikindije ili pred akšam.

Takođe je dobro barem jednom mjesečno u svakom čošku u sobama, proučiti po jednom Ajetul kusriju i ezan, dakle dođeš do ćoška, privučeš glavu te proučiš Ajetul kursijui ezan te puhneš. Kakvi su rezultati? Pa ako je u kući bilo dosta svađe, mržnje, zavidnosti, ako su ukučani osječali neki nemir, ružne snove, svega toga nestane. Osječa se neka tišina, bolji odnosi, nema sužnih snova. Ali, džaba prskanje naučenom vodom, ako se u kući namaz ne obavlja i ako se čini svakodnevno grijesi.
_________________________________________

PITANJE:

Eselamu alejkum, da li se može izliječiti od sihra ako se kupam u moru, pošto je to slana voda a čitao sam da se u naučenu vodu stavlja sol?

ODGOVOR:

Alejkumu selam,

Od sihra se možeš izliječiti od učenja jedne Fatihe ili jedne iskrene dove kao i od jedne čaše naučene vode. Izliječenje se dešava kad Allah odredi. Istina je da se u naučenu vodu posebeno prilikom kupanja ili posipanja po mjestu gdje je sihr, stavlja sol. Samo kupanje u slanom moru može da bude od koristi ako Bog da, ali evo ja vam savjetujem i mali dodatak. Kad ste već na moru, kad pođete kući, napunite kanistere morskom vodom od nekih 20 l. Kad dođete kući, na tu vodu, vi ili ko vas liječi, naučiti slijedeće:

Uzeti abdest i klanjati dva rekata. Na te kanistre naučiti: Fatiha, Ajetul kursija, zadnja dva ajeta sure El-Bekare, suru Jasin, sure Felek, Ihlas i Nas a zatim dove:“Allahumme Rabbe-nas, izhebi-l-be’s, vešfi, ente Šafi, la šifa’ illa šifa’uke, šifaen la jugadiru sakamen.“

Svaki se dan kupati sa ovom vodom, tako što ćeš napunit kadu do pola sa običnom vodom (da ne bude puno vruća) i doliti sedam čaša ove naučene morske vode. Možda u početku budu jake reakcije, ali nek te ne plaši, kasnije će to da se smanji i osječat ćeš smirenost i olakšanje uz Allahovu pomoć. Ovo može da uradi svako ko ima morske vode, bio zdrav ili bolestan.
__________________________________

PITANJE:

Selam alejkum, učim sam sebi svaki dan na ruke po 30 puta sure Kul euzi bi rabbil felek i Kule euzu bi rabbi nas. Ima nekoliko pojavile su mi se zelenkaste i plavkaste bubuljice, dođu pa nestanu. Šta to znači?

ODGOVOR:

Alejkumu selam,

Pojava bubuljica raznih boja po tijelu (koži) nakon učenja rukje ili određenih sura, je rezultat raznih duhovnih bolesti. Liječnici Kur’anom su na osnovu dugogodišnjeg iskustva i pračenja, došli do slijedećeih zaključaka:

Crvene bubuljice po tijelu nakon rukje mogu da ukazuju da se radi o uroku, ali isto tako može da bude od alergije od maslinovog ulja.

Zelene bubuljice se dešavaju veoma rijetko i one ukazuju na urok i uglavnom budu po obrazima.

Plave ili koje imaju tendeciju crne ili tamno ljubičaste, može da ukazuje na opsjednutost (mess) i javlja se kod slučajeva gdje se radi o zaljubljenom džinnu.

Međutim, ako se plave bubuljice javljaju i nestaju te se pojave na drugom mjestu, radi se o sihru.

Ali, sve ove bubuljice i pjegice, mogu da budu i uzrokom raznih alergija i nedostatka nekog vitamina ili virusa u krvi, pa zbog toga treba i potražiti mišljenje doktora što i tebi savjetujem.
_________________________________________

PITANJE:

Eselamu alejkum, zanima me na koji način da se spriječi obnavljanje i djelovanje sihra?

ODGOVOR:

Alejkumu selam,

Na slijedeći način uz iskren nijjet i obavljanja pet dnevnih namaza: učenje jutarnjeg i večernjeg zikra redovno te ostalih zikrova (pred spavanje, prije jela, ulazak/izlazak iz kuće, ulazak u WC i drugi), učenje sure el-Bekare svaka tri dana a ko hoće više i svaki dan može, a ko hoće još bolju zaštitu, dva puta tokom 24 sata,, poslije sabaha i pred akšam, zatim svaki dan prskati čoškove soba naučenom vodom u kojoj je sol, što više tokom dana piti naučenu vodu, svaka tri dana uči sebi rukju ili je preslušati.

Na pitanja odgvorio Ebu Bilal 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta