Smrt i sudnji dan

Devetnaestogodišnjak iz Živinica sinoć preminuo uslijed moždanog udara

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Subhanallah, čovjek sve nešto odgađa, samom sebi govoreći: bit ću bolji, ostavit ću neke grijehe u kojima svjesno ustrajavam, okrenut ću se više vjeri, potrudit ću se da radim što više dobrih djela kako bih se što bolje pripremio za smrt, kabur i onaj svijet i kako bih lakše položio ispit na Sudnjem danu, redovnije ću da učim Kur’an, zikrim, počet ću klanjati noćni namaz… Međutim, sve se nešto drugo ispriječi… Ali nema veze, ima još vremena, zašto bih se pribojavao smrti, još sam mlad, nisam bolestan, a onda čovjek naiđe na ovakav članak i krv mu se zaledi u žilama kada vidi da Melek smrti uzima dušu i mladima, iznenada, iako ranije nisu bolovali

Adis Mustafić devetnaestogodišnjak iz Živinica sinoć je uslijed moždanog udara između 2 i 3 sata poslije ponoći preminuo u Austriji. Mladić iz Živinica u Austriji je radio. Inače prijatelji kažu da nije bio bolestan te da je bio dobar sportista. Redovno je išao u teretanu ali je također i trenirao nogomet u NK Priluk u Živinicama. Njegova rodbina i prijatelji su u velikoj nevjerici. Kažu da je bio veliki humanista, pomagao je ljudima u protestima ali i ovim zadnjim pred vladom TK. U društvu je dominirao kao šaljiv i kao pravi drugar koji je bio spreman učiniti sve za prijatelje. Volio je loptu i fudbalski teren.

Na njegovom Facebook profilu prijatelji ne mogu da se pomire sa činjenicom da ih je napustio mladi Adis. Ostavljaju emotivne poruke i prisjećaju se trenutaka provedenim sa njim. Neki od prijatelja kroz statuse i komentare skreću pažnju da dosta mladog svijeta kako tragičnim ishodima tako i kroz bolest nažalost napuštaju ovaj svijet…(istocnabosna.com)
______________

Molimo Uzvišenog Allaha da se smiluje ovom mladiću i da ga uvede u Džennet!

Poslije čitanja ovog članka čovjek ne može a da se ne zapita: Šta bi bilo da sam ja bio na mjestu ovog mladića? Šta da je meni Melek smrti došao? Da li sam spreman da se susretnem sa Uzvišenim Allahom? Da li sam se dovoljno potrudio da uradim dobrih djela, djela od kojih zavisi moja vječnost na onom svijetu? Braćo i sestre, zapitajmo se kako koristimo svoje vrijeme, da li ga koristimo u hajru ili u besposlicama, jer doći će dan kada ćemo biti pitani u čemu smo proveli dunjalučki život.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta