Aktuelnosti

Dječak poginuo berući jabuke da bi preživio

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

SubhanAllah, procitajte ovu zalosnu pricu, tragediju koja se desila juce. Ako poznajete ovakve porodice u BiH, koje su u ovakvim teskim materijalnim situacijama, javite nam o njima na: info@n-um.com pa da pokrenemo akciju sakupljanja novcane pomoci za njih preko stranice, odnosno u rubrici “Humanitarni kutak”. Sljedi ova tragicna prica:

“Dvanaestogodišnji Bajro Hasanović jučer oko 10.30 sati poginuo je od mine PROM 1 u minskom polju na tromeđi općina Gračanica – Doboj – Gradačac, na lokaciji Ćetovulja u naselju Prijeko Brdo kod Gračanice. Od iste mine teške ozljede glave i nogu zadobio je njegov brat Safet (26), dok su otac Ahmet (45) i drugi brat Jasmin ostali nepovrijeđeni.

Težak život

Odmah nakon eksplozije, otac i brat Jasmin prebacili su ozlijeđenog Safeta zaprežnim kolima do kuće udaljene četiri kilometra šumskog puta, potom putničkim automobilom do Hitne pomoći u Gračanici, a odatle u Univerzitetsko-klinički centar Tuzla. Prema posljednjim informacijama, on je operiran i van je životne opasnosti.

Ahmet Hasanović, demobilisani borac Armije RBiH bez zaposlenja, otac osmero djece, teško je sastavljao kraj s krajem. Žive u trošnoj kući, a on zarađuje pletući sepete i pružajući usluge zapregom komšijama. Jučer je otišao u Ćetovulju da nabere jabuka, i to u minskom polju.

– Prošlih godina na ovom istom mjestu sam čuvao 400 ovaca i nikada ništa nije ekplodiralo. Danas smo došli ja i tri sina da naberemo jabuka koje smo namjeravali prodati, pa kupiti brašna, ulja, šećera. Ide zima, mora se od nečega živjeti – jedva je jučer uspio izusti nekoliko riječi Ahmet Hasanović.”

dnevniavaz.ba
******************************************
“Inna lillahi we inna ilejhi radziun”. Molimo Uzvisenog Allaha da malom Bajri podari dzennetske basce, a porodici sabura na ovom iskusenju. Braco i sestre, istovremeno vas pozivamo da se odazovete na nase akcije sakupljanja pomoci ugrozenim muslimanima BiH (Balkana), jer 10 ili 20 eura koje mi, mnogo puta, potrosimo u nesto sto nam nije neophodno, ovim porodicama moze biti nekoliko dana za osnovne zivotne potrebe. Procitajte o slucajevima za koje sakupljamo pomoc za ovaj mjesec OVDJE.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta