Poučne priče i tekstovi

Dr. Safet Kuduzović, naše bogatstvo…

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Znate onaj osjećaj kada vam Gospodar ispuni neku želju koju ste dugo željeli… Takav osjećaj obuzeo me nakon predavanja uvaženog dr. Safeta Kuduzovića, koje je održao u našem Bugojnu. Jutro je osvanulo, a ja sam još uvijek pod utiscima sa predavanja… Duša ispunjena, imanske se “baterije” napunile, srce sretno, a jezik zahvaljuje Allahu na ovoj prilici. Iako su se braća organizatori predavanja potrudili da obezbijede grijanje, zbog veličine sale to je bilo nemoguće, pa je u sali bilo…

pohladno, ali to nije spriječilo našu braću i sestre da u velikom  broju dođu, salu ispune i gotovo dva sata sjede i pomno slušaju našeg uvaženog šejha. Komentari nakon predavanja bili su: “Vrijedilo je prisustvovati, čak i da se čovjek smrzne.” Zamišljam, koliko je meleka Gospodar poslao da bdiju nad nama, koliko je braće i sestara pouku uzelo, koliko je njih pod ovakvim utiscima kao ja… Eh, kako je ovog hairli insana Allah počastio da ljude spašava, svijetli im kroz tamu, vodeći  ih ka Pravome putu i izvodeći na čiste, osvijetljene staze, a kako je tek Allah nas počastio sa njim!

Kada se predavanje završilo, mome mužu (koji je bio u organizaciji predavanja) prišao je čovjek koji je inače radnik u KSC-u i koji je radio nešto oko sale gdje se predavanje održavalo, te mu je, vidno uzbuđen, rekao: “E, svaka vam čast! I ranije sam ovdje slušao predavanja, ali ovaj čovjek, ovaj čovjek… on je najbolji. Allah vas nagradio!” To je bio prvi put da sluša dr. Safeta i bio je zadivljen njime. Muž mu je na to odgovorio: “On je naš dragulj.”

Naš je grad široj javnosti poznat i po terorističkom napadu koji se dogodio prije nekoliko godina, kada je ubijen policajac, naš sugrađanin.  Onaj ko je počinio ovaj zločin i ubio nevinog čovjeka, muslimana, počinio djelo kojeg se svako od nas užasava, učinio je i svima nama ogromnu nepravdu, zulum, te je u našem gradu iz tog razloga bilo problematičnije početi sa da‘vetskim aktivnostima nego u većini drugih bosanskohercegovačkih gradova, pa su braća zbog sličnih aktivnosti, tj. organizovanja predavanja bili počeli da dobijaju pritiske sa raznih strana. Hvala Milostivom, koji čovjeka pomaže u hajru i otvara razne puteve i mogućnosti kada je ispravan nijet u pitanju, pa su se oni koji su vršili pritiske poprilično primirili i pokazalo se da su predavanja sve posjećenija, kao i interesovanje ljudi za rad udruženja, a naš dr. Safet samo je svojim dolaskom učinio veliko dobro našem gradu.

Uvaženi hafiz Abdurrahman ef. Kujević, prilikom nedavne posjete našem gradu i nakon održanog predavanja, rekao je kako je ponosan što može imati za prijatelja nekoga poput šejha Safeta i kako je zahvalan Allahu što je rođen u njegovom vremenu, a svi mi trebali bismo da osjećamo tako poput hafiza.

Molim Uzvišenog Gospodara da nam u hajru poživi dr. Safeta i sve naše daije koji se neumorno trude da ljude, uz Allahovu pomoć, vrate na ispravne staze, da ih vraćaju sa puta tame na put svjetlosti, da ih usmjeravaju ka Džennetu i odvraćaju od onoga što ih udaljava od milosti i oprosta njihovog Gospodara.  Uistinu su oni naši najveći heroji!

Ummu Sara Žužić

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta