Aktuelnosti

Dr. Safet Kuduzović poziva na terorizam – čista izmišljotina i laž

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Obavezno pogledajte video klip koji eksluzivno objavljujemo, a koji se nalazi ispod ovog teksta

Ovih je dana na društvenim mrežama kružio dvije minute dug, video klip na kojem dr. Safet Kuduzović govori o tome kako se trebaju kazniti oni koji izgovaraju uvredljive riječi ili crtaju karikature Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem. Međutim, sporno je što je ovaj video klip, da li zbog nepromišljenosti ili zbog zlonamjernosti, istrgnut iz konteksta čitavog predavanja. Ovo predavanje je…

održano davno, prije nekoliko godina i bilo je između ostalog govora o tome da pojedinci ne smiju uzimati zakon u svoje ruke, jer tada nastaju anarhija i veći problemi, nego da mora postojati islamska vlast koja će pojedince, koji su počinili neki prekršaj, prvo uhapsiti, zatim osigurati adekvatno suđenje na šerijatskom sudu, i ako se ustanovi prekršaj, onda će islamska vlast izvršiti kaznu. Izdvojen i istrgnut dio predavanja postavljen je na You Tube 28. 02. 2013 god.

Ispod ovog teksta obavezno pogledajte video klip koji eksluzivno objavljujemo, a koji je nastao prije skoro godinu dana u kome dr. Kuduzović pojašnjava ko ima pravo izvršiti šerijatske kazne i gdje osuđuje pojedince i grupacije koji samovoljno pokušavaju da uzmu pravdu usvoje ruke.

Redakcija web portala NUM

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta