Prilozi posjetitelja

Duša mi je bila žedna Uzvišenog Allaha

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Rođen sam kao kršćanin, katolik (Hrvat). Imao sam kolegu muslimana kojeg sam poznavao dugo godina i jednom smo sjedili i počeo mi je pričati o islamu tako da me pogodilo… Iz njegovih priča o jednoći Gospodara kao da mi je dao odgovore na sve što sam tražio. Rekao sam mu da on meni onda da Kur’an da pročitam i ako je zaista tako kako on govori, da za mene nema nikakve sumnje. Bio sam pod velikim dojmom tu noć. Donio mi je Kur’an i jedne noći s velikom zebnjom počeo sam da ga čitam.

Već nakon uvodnih stranica osjećao sam se nezamislivo, kao da mi je cijeli moj život i sve što sam tražio pred očima. Počeo sam da plačem, ne znam kako da objasnim, ali zaista sam znao da je to istina. Teško sam inače učio stvari i na našem jeziku, ali Fatihu sam uspio da naučim za samo jedan dan, neka je Slavljen Gospodar naš najljepši. Imao sam tada devetnaest godina i bio sam mlad i željan svega, ali tada sam osjetio da sam spoznao svoju dušu koja pripada Gospodaru.
__________

Suočavanje sa životom nakon završetka srednje i neiživljenost odveli su me na stranputicu nakon te spoznaje. Nakon deset godina u svojoj dvadeset devetoj godini, a sada imam trideset jednu, uhvatila me neka neobjašnjiva tjeskoba u tuđini gdje sam radio boreći se za opskrbu. Otišao sam u šetnju i sjetio se nekad davno zaboravljene i najljepše stvari u mom životu, a to je bila sura Fatiha. Ne mogu da vjerujem, ali sam je opet znao cijelu. Zamolio sam Allaha da mi olakša. Nakon toga sva tjeskoba, tuga i bol nestala je kao rukom odnesena. Moj najljepši Stvoritelj ponovo mi je dao šansu. Duša mi je bila žedna Uzvišenog Allaha.

Naučio sam sve što mi je potrebno za namaz opet u nevjerovatno kratkom roku za mene. Počeo sam da klanjam i odlazio sam u neke druge dimenzije. Morao sam da što prije izgovorim šehadet, a nikoga u dotičnoj državi od muslimana nisam poznavao. Razmišljajući o tome, ulazim na YouTube i nalazim klip od brata muslimana baš iz te države i posebno me se dojmio već onako preko ekrana. Koliko samo Uzvišeni Allah olakša kada želimo da Mu se približimo. Zanimale su me još neke pojedinosti vezano za namaz i poslao sam poruku na nekoliko stranica da mi pomognu u mojim nedoumicama. Jedan autor mi odgovori i razriješi moje pitanje i tu smo stali.

Našao sam kontakt od već spomenutog brata kako bih ga zamolio da pređem na islam kod njega uz prisutnost svjedoka. Uz obostrano zadovoljstvo, dogovorili smo se i nakon nekoliko dana poslije posla otputovao sam kod njega, ali taj dan i to putovanje nikad neću zaboraviti. Osjećao sam se kao da spasavam svoj život i pronalazim svjetlo na kraju tunela. Našli smo se i krenuli prema malom mesdžidu gdje su bila još četverica braće da to proslavimo. Izgovorio sam šehadet i moj život dobio je novi smisao, ali ovaj put uz čvrsto obećanje da nikad više neću ostati bez svoga Gospodara.

Allah je naš Stvoritelj, bez Njega nemamo ništa, a s Njim sve. Gospodaru, oprosti nam naše pogreške i posrtaje i podari nam Svoju milost. Klanjanje moje, moj život i moja smrt pripadaju doista Tebi, Gospodaru naš najljepši…

Brat D.
____________

Pošaljite nam i vi vašu priču na adresu: Prilozi_posjetitelja@mail.com ili putem naše FB stranice

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta