Aktuelnosti

Elijas Mustedanagić izgubio životnu bitku

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Posto nam je jedna sestra javila za slucaj ovog malog djecaka bili smo planirali da za nekoliko dana pokrenemo prikupljanje novcane pomoci za njega, medjutim…Inna lillahi ve inna ilejhi radzi’un! Srijeda, 28. mart 2012. – Jutros, nešto prije 9 sati, u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću, prestalo je da kuca jedno malo srce, srce našeg dvogodišnjeg…

Elijasa Mustedanagića iz Velike Kladuše o kojem je naš web portal pisao. Malom Elijasu koji je rođen 06. aprila 2010. godine dijagnosticirana je bolest HIPOTROFIJA MIŠIĆA za koju nažalost nema lijeka. Elijas je boravio na pretragama u Bihaću, Sarajevu i Linzu (Austrija) gdje mu je dijagnoza i potvrđena. Za Elijasovu njegu su bila potrebna materijalna sredstva koja porodica nije bila u stanju obezbijediti. Preostala im je jedino borba sa ovom bolešću i nada da se uz Allahovu pomoć zdravstveno stanje njihovog sina poboljša. Nažalost, Elijasovo zdravstveno stanje se pogoršalo i jutros je voljom Uzvišenog Allaha dž.š. preselio na bolji svijet.

Dženaza namaz će se obaviti sutra (četvrtak, 29. mart) u 14 sati na porodičnom mezarju u mjetu Orčeva Luka kod Podzvizda. Molimo Uzvišenog Allaha dž.š. da Elijasovoj porodici podari sabur kako bi lakše podnijeli ovo, za njih uistinu teško, iskušenje.

INNA LILLAHI VE INNA ILEJHI RADŽI’UN (Svi smo mi Allahovi i svi ćemo Mu se vratiti).

Prenosi Tirmizi i ibn Hibban od Ebu Muse el-Ešarijj r.a., da je Allahov Poslanik s.a.v.s. rekao: „Kada nekom umre dijete Allah dž.š. kaže melekima: Uzešte li dušu djetetu roba Moga? A oni odgovore: Da. Allah dž.š. tada kaže: Uzešte li plod njegovog srca? Oni odgovore: Da. Allah ih onda upita: Šta je na to rekao Moj rob? A oni odgovore: Zahvalio Ti se i rekao je: Mi smo Allahovi i mi ćemo se Njemu vratiti, a Allah dž.š. onda kaže: Izgradite Mom robu kuću u džennetu i nazovite je kućom zahvalnosti.

ilmuddin.com

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta