Humanitarni kutak

Februarsko-martovska akcija

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ova akcija traje još samo jedan dan

Upučujemo veliki apel svima onima koji su u mogučnosti da se odazovu na ovu akciju jer do mjeseca ramzana više nećemo pokretati prikupljanje pomoći za humanitarni fond (NUM fond) a potrebe su, zaista, velike (samo na području Sarajeva mjesečno pomažemo oko 12 familija, večinom samohrane majke). Dopunjeni spisak uplata (192 uplate) za ovu akciju možete pogledati na ovom linku: https://www.n-um.com/?q=node/5761 – a u nastavku teksta možete više pročitati o ovoj akciji:

1. Humanitarni fond NUM stranice (NUM fond) -Poštovana braćo i sestre, čini nam se da su zadnja dva video klipa o samohranim majkama Ševali i Rasemi dovoljan dokaz koliki je hajr osnivanje i održavanje ovog fonda. Podsjete radi, ovaj fond funkcioniše tako što nije direktno određen ni za koga, već se taj novac dijeli preko naših saradnika, udruženja i džemata velikom broju siromašnih i bolesnih muslimana po cijeloj BiH i šire. Daju se po manje sume novca za hranu, lijekove, plačanje ogrijeva ili stanarine, i pošto, elhamdulillah, zna doći mnogo novca u ovaj fond, onda se iz njega pomogne na desetine i desetine muslimanskih familija. Prioritet su nam samohrane majke, bolesni, stare nane i dede, nezaposleni i slično.

Apelujemo na sve one koji do sada nisu učestvovali u pomaganju ovog fonda, a nakon što pročitaju i pogledaju video klip ispod ovog teksta da počnu sa pomaganjem ukoliko su u mogučosti. Naši saradnici će se, inshaAllah, potruditi da od sakupljene pomoći kupe hrane, lijekova i ostalih potrebština, te uruče to najpotrebnijima ili ih pomognu novčano. Izvještaj o uručenim sredstvima i eventualni video materijal moći ćete, kao i uvijek do sada, inshaAllah, vidjeti u narednom periodu na NUM stranici.

NAPOMENA: Molimo vas, nemojte slati novac na ime ove familije koja se moze vidjeti na gornjem video klipu, jer ovaj mjesec imamo nijet da se prikupe sredstva u NUM fond iz kojeg ce se pomoc podijeliti na desetine familija koje su u potrebi, isnallah (takodjer iz ovog fonda ce se nastaviti pomagati i ova familija) – SVE UPLATE KOJE DODJU NA IME OVE FAMILIJE CE BITI PREUSMJERENE U HUM. FOND NUM STRANICE.

Kod uplata za ovaj fond obavezno navesti “za fond NUM stranice”

UPUTSTVO ZA UPLATE ĆETE NAĆI PRI DNU OVOG TEKSTA
______________________________

2. Uplate za dawu (dawetski fond NUM stranice)

O bitnosti dawe suvišno je i govoriti, pa možda samo da kažemo da smo skromnog mišljenja da je širiti dawu danas preče nego mnoge druge stvari, obzirom da je narod duboko ogrezao u grijesima, neznanju i širku.

Kod uplata za ovu kategoriju direktno pomažete rad ove stranice, a također se pomažu i dawetski džemati u BiH, tj. pomažu se omladinske organizacije koje se, između ostalog, zalažu da poruka Islama dođe do što većeg broja bošnjačkog, ali i drugih naroda koji žive na području naše zemlje. Kao što smo već pisali, u posljednje vrijeme dolazi nam sve više apela za pomoć omladinskim udruženjima širom BiH, a koji se aktivno bave davetskim aktivnostima kao što su javne tribine, halke Kur’ana, razni kursevi, naučna predavanja, info štandovi, sportske aktivnosti i sl.

Naime, većina tih udruženja rade u otežanim uslovima i ne mogu da pokriju osnovne troškove kao što su kirija i režije, a kamoli da pokriju štampanje dvd-a, letaka, iznajmljivanje sala za tribine itd. U ovoj stranici mnogi od tih udruženja su vidjeli tračak nade obzirom da pokušavamo već godinama da, koliko toliko, pomažemo davetske projekte i udruženja širom BiH, pa i šire. Nebrojeno puta smo se svi uvjerili da zajedničkim snagama, i uz Allahovu pomoć, možemo putem davetskog fonda NUM stranice da pomognemo rad za Allahovu vjeru i da se Njegova plemenita vjera uzdiže našim i vašim sebebom, pa stoga apelujemo na sve vas koji imate mogučnosti da i ovaj put (samo Allah zna koji je po redu i molimo Ga da to sve nađete na Sudnjem danu) podržimo ovaj davetski fond i da budemo širokogrudni u izdvajanju svoga imetak.

Jer neki od nas se bore za ovu vjeru svojim imetcima, jer nemaju mogučnosti da direktno na terenu aktivno dijele letke i dvd-e, dok drugi opet nemaju dovoljno imetka za sadake, pa svoj udio daju tako što dijele letke i dvd-e koje je prva skupina platila…i tako svi zajedno činimo jedan tim, jedan saff Allahove vojske koja poziva ka dobru, a odvrača od zla i zato svako od nas treba da bude ponosan zato što je dio ovog velikog projekta.

Hvala Allahu koji nas je počastio u moru izgubljenih da budemo svetionici koji će isijavati nurom Islama i tako pozivati druge u spas. Molimo Njega Uzvišenog da nas učvrsti na tome putu i da nam pridruži sve one koji još nisu spoznali put Istine, te da mi budemo sebeb njihove upute, a ima li šta vrjednije i bolje na dunjaluku nego da Allah tvojim posredstvom uputi neku osobu.

Molimo Allaha da svi mi prepoznamo vrijednost davetskog fonda i davetskog rada u našoj zemlji i šire.

Ovdje ispod na video klipu možete pogledati jednu aktivnost koju NUM stranica pomaže u kontinuitetu već određeni period:

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navedite “za dawu”
________________________________________________

Uplate za sve ove kategorije (uz obavezno navođenje za koga se šalje) možete izvršiti na sljedeće brojeve:

Vlasnik konta: Norrköpings unga muslimer

Broj bankovskog konta: Iz Svedske: 403589-5 (Nordea Banka, plus giro)

Za inostranstvo:

BIC (SWIFT): NDEASESS

IBAN: SE05 9500 0099 6018 0403 5895

Ko smatra uplačivanje preko banke kompliciranim ili skupim, svoju donaciju (u bilo kojoj valuti) može poslati u pismu na adresu:

Softic Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

Napomena braci i sestrama koji svoje donacije salju putem pisama, je da ta pisma malo bolje zaljepe, nije naodmet i upotrebiti selotep traku, jer se nekada zaprepastimo kako se pojedina pisma, koja nam stignu, mogu lahko otvoriti i ponovo zaljepiti, a da se uopste ne moze primjetiti da je pismo otvarano.

Svoje donacije možete slati i preko Western Uniona a novac koji se pošalje na ovaj način slati na adresu brata Sevlada. Kada se novac uplati na ovaj način onda nam se morate javiti na e-mail: info@n-um.com i navesti vaše ime, lozinku (odnosno broj koji ste dobili) i iznos sume koju ste poslali da bi mi tu donaciju mogli podići.

PAY PAL

Vase donacije preko pay pal računa možete slati na sljedeći e-mail: num.donacije@gmail.com

OVA AKCIJA TRAJE DO KRAJA MARTA, INSALLAH.
**************************************

Onima koji milostinju budu udjeljivali i onima koje je budu udjeljivale, i koji drage volje Allahu budu zajam davali – mnogostruko će se vratiti i njih čeka nagrada plemenita.” (Sura: Al-Hadid, 18)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta