Humanitarni kutak

Podjela pomoći iz Hum. fonda NUM stranice

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Postovana braco i cjenjene sestre, ovdje cemo vam predstaviti nekoliko familija (uz fotografije) koje su pomognute iz Hum. fonda NUM stranice, uz apel da se odazovete na nase akcije jer potrebe su velike (o trenutnoj akicji koja je u toku mozete saznati na ovom linku: https://www.n-um.com/?q=node/5742)…

1. Familija Bajric Mirsade (gornja slika) iz sela Babinac koje se nalazi izmedju Buzima i Bos. Otoke – ova familija zivi u kuci napravljenoj od prusca, u teskoj su materijalnoj situaciji, a proslog ljeta su ih cak i zmije uznemiravale u ovoj staroj kuci. Nas saradnik nam je javio da bi bilo dobro ako bi se moglo nastaviti pomagti ovoj familiji i u buducnosti.
____________________________

2. Ajsa Dizdarevic zivi sama sa retardiranom djecom u jednom mjestu koje je udaljeno 15 km od Buzima (nekoliko slika od ove familije pogledajte na linkovima ispod ovog teksta).
_____________________________

3. Porodica B. iz Tuzlanskog kantona jedna je od porodica kojoj se od ramazana prošle, 2013. godine, preko NUM stranice pruža redovna pomoć. Domaćin ove porodice M. jedan je od radnika propale tuzlanske firme, bez ikakvih primanja, njegova supruga I. također je nezaposlena. Iako se na sve halal načine bore da svojoj porodici obezbijede osnovne životne potrebe radeći teške poslove kad god ih neko pozove: od čišćenja kuće do radiva na njivi, često su bez sredstava za osnovne životne potrebe i bez novca kojim bi platili autobuske mjesečne karte za svoju djecu koja do škole putuju 14 km u jednom pravcu.

Sin A., rođen je 1995. godine, učenik srednje elektrotehničke škole, i kćerka A., odlična učenica drugog razreda srednje medicinske škole, zahvaljuju svima koji im pomažu i kažu: “Mi do škole putujemo autobusom 14 kilometara. S obzirom da su naša oba roditelja nezaposlena, karta za prevoz, čija cijena za jednog učenika iznosi 45 KM, često predstavlja problem i strahujemo da li ćemo svaki mjesec moći to sebi priuštiti. Do sada smo jedva s tim izlazili na kraj, ali kako nam pomažete, pola naših briga je iščezlo i možemo mirnije učiti ne misleći kako ćemo sljedeći mjesec otići u školu. Allah vas nagradio najljepšom nagradom, nadamo da ćemo i mi kad okončamo školovanje biti u mogućnosti da pomažemo drugima kao što ste i vi nama. Još jednom se zahvaljujemo na vašoj pomoći.”

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta