Aktuelnosti

Fitna koja koristi samo neprijateljima muslimana BiH

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Samo što se stišala bura koju je izazvao tekst o “stand-up” daijama, objavljen u prošlom broju Preporoda, na društvenim mrežama pokrenuta je nova rasprava o daijama koji djeluju izvan okvira službene IZ. Raspravu je izazvala navodna izjava dr. Zuhdije Adilovića, kojom se poziva na bojkot svih daija koji nisu uposlenici IZ. Bojim se da ove izjave i rasprave najviše idu u prilog šijskom faktoru, koji ovaj “ehlisunnetski metež”, može iskoristiti za intenziviranje svojih prozelitističkih aktivnosti. Interesantno je da se…

službenici IZ u svojim osudama fokusiraju isključivo na ehlisunnetske daije, svršenike islamskih fakulteta u Arapskom svijetu, dok se šijske daije spominju tek onako, reda radi, ili se uopće i ne spominju. Jesam za to da se osude svi oni koji ne poštuju instituciju IZ, koji vrijeđaju i omalovažavaju našu ulemu, koji unose nemir i nered u bošnjačke džemate, koji ne uvažavaju razlike i osporavaju pravo drugih na mišljenje i stav, ali isto tako se protivim satanizuranju onih, koji po određenom pitanju, imaju različit stav od IZ, ali ne pozivaju u anarhiju i rušenje zvaničnih institucija. Činjenica je, također, da IZ nema dovoljno prostora za sve svršenike islamskih fakulteta, i da je nerealno očekivati da se svi oni zaposle u IZ, ali najmanje što može uraditi IZ je da miri a ne svađa, okuplja a ne dijeli, i da bude faktor stabilnosti a ne novih međubošnjačkih nerazumijevanja.
________

Allahu naš, sačuvaj nas od zla naših duša i od naših loših djela, ojačaj stranu dobra u nama, odstrani zlobu, pakost i mržnju iz naših srca, a ispuni ih ljubavlju i samilošću prema muslimanima, učvrsti naše korake na Pravom putu, otkloni od nas šejtanske vesvese, uputi i popravi našu ulemu i pretpostavljenje, i podari im mudrost, razboritost i umijeće vođenja, koje će im pomoći da nas povedu putem Tvoga zadovoljstva, spriječi naše dušmane u spletkarenju protiv nas, sijanju i širenju neprijateljstva i mržnje među nama, i zabavi ih same sobom, Amin!

Mr. Imamović Semir

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta