Prilozi posjetitelja

Gospodaru, ako ja Tebe zaboravim, nemoj Ti mene

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Odgojen sam u tradicionalnom islamu kojega sam učio u mektebu i dalje u medresi. Život je tekao, a meni je od vjere ostalo samo ime i čvrsto vjerovanje da Allah dž.š. sve vidi i da je svemoguć. Čak i dok sam činio grijeh i pio alkohol molio sam Gospodara: “AKO JA TEBE ZABORAVIM, NEMOJ TI MENE.” Šejtan nema mira pa mu nije bilo dosta što griješim, već me je doveo do stanja ludila gdje je jedini izlaz bio SAMOUBISTVO.

Ne mislim samo na razmišljanje, nego na pravljenje plana kako da to uradim. Sa mnom je postalo nemoguće živjeti, postao sam agresivan i sve mi je smetalo. Na vrhuncu mojeg ludila, dok sam se spremao na posao u noćnu smjenu, vidio sam ženu kako klanja i moj Gospodar u djeliću sekunde mi se smilova. Uzeo sam abdest i klanjao jaciju namaz. Od tada je prošla godina i nisam propustio ni jedan namaz, a moj Gospodar mi je pomogao da se izvučem iz svih problema.

Živim životom kojeg bih poželio svima jer shvatiti da o tebi brine STVORITELJ, da si u milosti Onoga koji te je iz ničega stvorio, e to je draga braćo i sestre NEPRECJENJIVO.

Brat E. J.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta