Prilozi posjetitelja

Svaki dan zahvaljujem Allahu na uputi

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Moja priča možda se ne razlikuje od ostalih priča. Do mog povratka Allahu došlo je 11. 11. 2006. godine i, elhamdulillah, na blagodati koja mi ukazana. Odrastala sam u muslimanskoj porodici koja je ipak znala za postojanje Allaha, ali se nije toliko prakticiralo sve do gubitka voljene osobe, moje majke, rahmetli, koja je težila tome da nas od malih nogu usmjeri na pravi put, a i babo, rahmetli. Allaha molim da ih nagradi Džennetul-Firdevsom, kao i sve nas. Džahilski život, ali uvijek strah i bojazan da ima Allah, Koji te vidi, čuje i zna, ta spoznaja je duboko bila ukorijenjena u mojoj svijesti i, elhamdulillah, i dan-danas prisutna.

Moj put ka Allahu počeo je poslije gubitka majke, snovi kojima me Gospodar svjetova darivao, bio je prožet vjerom, elhamdulillah na tome. Ma koliko bježala od svega toga, uvijek su mi stizala i u snu vjera i način kako da se vratim Istinskom Gospodaru. Bila sam djevojka koja je uvijek plijenila pažnju neizazovnim načinom oblačenja i komunikacije, a i sama moja pojava, ostavljali su moju okolinu oduševljenom, što djevojci imponuje donekle, mada mi je to počelo smetati, sve dok me Allah nije počastio snom: usnila sam Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem. To je bila prekretnica mog povratka Allahu, elhamdulillah, u 36. godini.

Kada sam se udala za Arapa, šejha kojeg Tuzla pamti po lijepom ahlaku, imala sam divan vjerski brak, Allah me počastio djetetom, ali tad dolazi do onog čime Allah iskušava Svoje robove. Elhamdulillah na tome. Izgubila sam dijete (više od tad nisam postala majka, elhamdulillah na svemu), izgubila sam muža, rahimehullah (prirodna smrt), i 2018. ostajem mlada udovica koja samo teži Allahu i Njegovom zadovoljstvu. Svaki dan kad osvanem i kada omrknem zahvaljujem Allahu na uputi i milosti kojom me obasipa jer znam da me moji voljeni čekaju na boljem svijetu od ovog prolaznog dunjaluka.

Polahko pakujem svoje kofere jer sam putnica koja očekuje da svakog časa kaže: “Lebejjkellahumme lebejjke”. Povratak mojoj iskrenoj i jedinoj  ljubavi Uzvišenom Allahu. Moja poruka, prvoj sebi poručujem, onda svima vama: “Vežite svoje srce samo za Allaha.” Bila sam se vezala za ljude i Allah mi je to sve oduzeo da bi me konačno vratio Sebi u Svoj rahmet i milost.

Sestra Dž. S.
_________________

Pošaljite nam i vi vašu priču/prilog na adresu: Prilozi_posjetitelja@mail.com ili putem naše FB stranice

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta