Prilozi posjetitelja

Od psihijatra, hodža pa do upute

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Musibet, preseljenje mame, me korak po korak dovelo do namaza, od psihijatra, hodža pa sve do pravog puta. Sada volim reći da mi je Allah kroz sva iskušenja dao uputu i naučio me najboljoj lekciji, kako da budem spokojna i samo Njemu pokorna.

Bila sam daleko od vjere iako rođena kao muslimanka, udata za katolika s kojim imam divnu kćerku. Nakon što sam strmoglavo prošla kroz život, u moru antidepresiva, počela sam se proispitivati gdje griješim. Odgovor je bio i više nego očit. U tom periodu počnem slušati šejha Elvedina Pezića, i tako iz dana u dan, slušao je i moj čovjek. Vremenom nam je šejh postao “smjernica” šta je dobro, a šta ne valja. Gledajući i slušajući kako ispravno klanjati namaz, počnem klanjati farze. Želja za vjerom se sve više i više budila u meni, a moja potreba za psihologom je jenjavala. Mislim da je to bila prekretnica i mom suprugu.

Kada su me svi otpisali vjera me spasila, istinsko vjerovanje i neprekidni trud za znanjem. Moram spomenuti i svoju koleginicu, koja ne znam ni kako se pojavila u mom životu, ali mi je odgovorila na hiljadu pitanja. U svako doba dana i noći je bila spremna da mi razjasni nedoumice, ni jedne sekunde me nije forsirala, a sve sam od nje naučila, da joj Allah da svaki hajr.

Upravo ću klanjati sa svojim suprugom jaciju i doviti za uputu, kako nama tako i svima.

Sestra A. S. Č.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta