Prilozi posjetitelja

Prije mjesec dana prešla na islam

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Rođena sam u Švicarskoj i odgojena u pravoslavnoj vjeri. Do prije 4 godine nisam ni znala šta je islam, sve dok nisam upoznala mog sadašnjeg partnera i njegovu familiju. Elhamdulillah. Tu je počela moja priča, počelo je da me vuče, da me zanima šta je islam. Njegova mama me naučila da klanjam, hvala joj na tome. Nek ih dragi Allah nagradi što su uvijek bili tu za mene.

Mene pravoslavna vjera nikad nije nešto vukla. Ovog ljeta kad sam bila u Srbiji kod mojih, i kada md tetka pozvala da odemo u crkvu, shvatila sam da ja ne pripadam više pravoslavnoj vjeri. Tu sam sebi rekla ne, to ne bi bilo ispravno. Tu sam se probudila i shvatila. Nakon par dana sam otišla preko granice u Bosnu, sama. Ušla u prvu džamiju, a tu je hodža bio na odmoru. Krenula u drugu, hodža isto na odmoru. Krenula u treću, tu su mu rekli da nema hodže, ali nisam izgubila nadu. Pošalje me jedna žena u četvrtu džamiju i tu sam našla jednog mladog hodžu koji je bio presretan da se baš njemu ovakav slučaj desio. Pričala sam s njim dugo i dogovorimo se da za dva dana odemo u džamiju da izgovorim šehadet. Nažalost, nisam mogla nikog od mojih povesti, bila sam skroz sama. Jedino me podržala jedna nana iz tog sela. Nema veze, hodže i ljudi koji su klanjali podne namaz su bili sa mnom.

Posle toga sam se osećala lakše, bolje i voljela bi da podijelim radost sa svima i da podržim svakog ko hoće da pređe na islam, ali se možda još uvijek ustručava. Ja se od tad bolje osjećam. Elhamdulillah❤️

Tajra
______________________

Pošaljite nam i vi vašu priču/prilog na adresu: Prilozi_posjetitelja@mail.com ili putem naše FB stranice

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta