Prilozi posjetitelja

Moj put u najljepšu vjeru na svijetu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Iako već na rubu jednog života, u situaciji koja je postala nepodnošljiva, u 34. godini života, usnila sam san koji mi je promijenio život iz korijena, Allahovom voljom. Tada je Svevišnji odlučio ostaviti me u životu i uputiti na Pravi Put, na Njegov Put, na Put Istine i pravde, na Put koji vodi ravno u Džennet! Bol koju sam osjetila u tom snu je bila nevjerovatna, izuzetno jaka, toliko jaka da me je u zadnjem momentu Gospodar probudio iz sna i ostavio u životu. A sigurna sam da je bilo pitanje života i smrti, jer da se nisam probudila vjerovatno bih napustila ovaj svijet kao hrišćanka koja je već bila, kako rekoh, na rubu jednog života, i tada počinje moja islamska priča.

Dan je bio nevjerovatan, prelijep, dan kad sam upoznala ljubav svog života. Došao je, poslan od Allaha, na mjesto gdje sam bila zaposlena i tako je sve počelo. Roditelji naravno nisu htjeli ni da čuju, psihičke i verbalne borbe s njima su bile poput krvave bitke koju smo vodili, jer smio je biti sve, samo ne MUSLIMAN! Iako u nekim momentima duboko potištena, borba koju sam u sebi vodila je ipak bila najgora i najljuća, jer Gospodar Svjetova je mene odabrao, zamisli, mene, koja sam bila zagrižena za tadašnju svoju vjeru, u koju sam već neko vrijeme počela sumnjati, upoređivati činjenice, slušati učenje Kur’ana Časnog, krijući se i pokušavajući shvatiti šta mi se to događa, iako sam bila svega svjesna. Gospodar svjetova, SUBHANALLAH, Allah Najveći, je odabrao mene, u moru ljudi koji su me okruživali, mene, iz srca srpstva i hrišćanstva, da mi pokaže ko je Najveći i ko je Silni i čija volja je jedina vrijedna hvale, klanjanja i poštovanja.

I tako, dan za danom, nakon mjeseci borbe, odlaska sa sadašnjim mužem u njegovu kuću, povratka svojim roditeljima, muke i patnje, iskušenja i neprilika, ponovo nas je Veličanstveni spojio i pokazao kako život može biti okrutan, bolan, iscrpljujući, ali su to bila iskušenja pred sreću. I isto tako mi je pokazao i kako život može biti na Njegovom Putu nevjerovatno lijep, sretan i duboko protkan najljepšom vjerom na svijetu, a to je islam, elhamdulillah.

Sestra Z. S.
______________

Pošaljite nam i vi vašu priču/prilog na adresu: Prilozi_posjetitelja@mail.com ili putem naše FB stranice

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta