Tekstovi

Iskorištavate li sehursko vrijeme na pravi način?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Jeste li razmišljali da je vrijeme u kojem ustanete na sehur u ovim ramazanskim danima istovremeno blagoslovljeno i najodabranije vrijeme za ibadet,  vrijeme kada se dove primaju – zadnja trećina noći ! Kaže Uzvišeni Allah govoreći o bogobojaznim: “…noću samo malo spavali, i u praskozorje (prije zore) oprost od grijeha tražili…”(Ez Zarijat 17,18)

Zato iskoristimo ovo vrijeme, kada smo svakako budni,  prije nego zapostimo taj dan i prije nego nastupi vrijeme za sabah namaz da padnemo na sedždu Uzvišenom Allahu i da Mu iznesemo naše potrebe, naše želje i naše dove jer P0slanik Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem, kaže za ovaj dio noći:  “U zadnjoj trećini noći Allah Uzvišeni se spušta na nama najbliže nebo i kaže: Ima li neko da me moli kako bi mu udovoljio? Ima li neko ko od Mene traži da mu dam? Ima li neko da traži oprosta da Mu oprostim?” (Hadis bilježe Buhari i Muslim)

Dio teksta je preuzet sa Fb profila hfz. Dževada Gološa

Dužni smo nijetiti svaki dan post u mjesecu Ramazanu…

Gepostet von Safet Kuduzović am Montag, 27. April 2020

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta