Pokajnici

Istinita priča o povratnici Mashi Alalykini (ruska manekenka koja je napustila slavu  zbog islama)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Masha Alalykina je poznati model i umjetnica u Rusiji. Njezino je ime vrlo poznato u svim zemljama ruskog govornog područja. Sve je ovo ostavila za vrijeme karijere, kada je bila na vrhuncu svoje slave. Fabric je naziv je njezine glazbene grupe, koja je bila omiljena među mladima. U početku je Masha izjavila da nije religiozna osoba. Nije joj palo na pamet da će ju jednog dana ovakav život dovesti do islama. “Nikad mi nije palo na pamet da bih jednog dana mogla otići na hadždž i piti najbolju vodu na svijetu, zemzem”, rekla je. Sve je počelo kada je Masha primila poziv od obitelji svoje bliske prijateljice, koja joj je javila da je ona u komi.

Ni sami liječnici nisu mogli sa sigurnošću reći hoće li njezina bliska prijateljica preživjeti, obzirom da je stanje bilo kritično. Masha se osjećala bespomoćno. Nije mogla učiniti ništa da joj pomogne, osim da se pomoli i zamoli Boga da spasi njezinu prijateljicu. Molitva je uskoro uslišana i njezina prijateljica je ozdravila. Dok je još bila na posebnoj njezi, nazvala je Mashu i rekla: “Masha, vidjela sam te dok sam bila u komi, u tim okolnostima osjetila sam da puno pomažeš.” Masha je briznula u plač i shvatila da se nikada ranije nije molila niti išta tražila od Boga i sada, kada je jednom uputila molitvu iskreno, pouzdajući se, Bog joj je uslišio molitvu. Ovo je prekretnica Mashinog života na njenom putu upoznavanja islama i odluke da postane muslimanka.

Masha trenutno radi kao profesorica jezika na jednom sveučilištu u Rusiji, te je savladala još 5 europskih jezika. Učila je i arapski jezik. Iako joj nije bilo jednostavno, shvatila je da je arapski jezik ključ za učenje više znanosti. I počela se zaljubljivati u ovaj jezik, jezik Časnog Kur’ana. “Islam je vjera koja ima najjače temelje. A ako se sva pravila islama primjenjuju u stvarnom životu onda će sigurno biti lako postići uspjeh”, odgovorila je, kada je bila upitana zašto je odabrala baš islam među mnogim drugim religijama. Nakon što je spoznala islam i osjetila ljepotu islama, priznala je da je sva njena dotadašnja popularnost postala besmislena. Zapravo, danas Masha na neki način prezire način na koji je živjela dok je još bila u neznanju.

Iz ljubavi prema islamu, Masha se ne boji otvoreno pokazati svoje vjerovanje, već želi biti primjer svom okruženju i što je više moguće predstavljati im islam na lijep način i pozivati ih, a ne budu zalutali kao što je i ona nekad bila. “Ne volim vidjeti svoje fotografije dok sam još bila neznalica. Ali nije mi bitno hoće li netko vidjeti moje fotografije prije nego što nosim hidžab, jer može izvući pouku iz mog primjera. Drugi mogu uzeti lekciju i shvatiti da se svatko može promjeniti, ponovno roditi i postati druga osoba, te krenuti iznova. Svatko se može pokajati i očistiti od nemorala iz prošlosti čineći mnogo dobrih djela.”, rekla je Masha na pitanje kako se osjeća zbog starih fotografija koje su dostupne javnosti. Ona se nada da će njene fotografije nekoga navesti da pronađe put istine, a to je islam.

Mashina poruka nemuslimanima je: “Želim da svi oni koji nisu postali muslimani razmisle o sebi. Pokušajte razmišljati bistro usred trulosti koja nas danas okružuje.”

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta