Pokajnici

Pismo mom ocu – Pronašla sam pravi put

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Dragi oče, dok ti ovo pišem ne plašim se tvog odbijanja i tvoje ljutnje, plašim se da ću te povrijediti, da ćeš se osjećati kao da sam te izdala i okrenula ti leđa. Ovom prilikom ti želim reći da sam se vratila jednoj i jedinoj iskrenoj vjeri, Islamu, u kojem sam i rođena. Možda ovo za tebe nisu lijepe vijesti, ali nikada ne bih postala muslimanka da me ti nisi učio da u svemu tražim istinu. Jedna od tvojih najvećih želja uvijek bilo to da živim u skladu sa Božijim zakonom i na tome sam ti mnogo zahvalna, to je jedna od stvari koja me dovela do pravog puta.

Moj prelazak na Islam nije došao tako što sam mislila da je Islam superiorniji u odnosu na Kršćanstvo ili da su muslimani mnogo bolji vjernici od kršćana. Zapravo, moja drugarica muslimanka mi je, nakon što sam pričala o svojoj vezi sa Bogom, rekla kako sam ja već muslimanka i to me navelo da istražujem o Islamu. Nakon izučavanja islamske teologije došla sam do zaključka da je to zapravo ono u što sam cijeli život vjerovala. Bez obzira koliko volim Isusa (mir Božiji neka je na njega) nikada mu se nisam mogla obraćati bez osjećaja nelagode, zbog toga sam uvijek imala potrebnu da se obratim Bogu, ali sam odbijala da pređem na Islam.

Zašto da izazovem skandal u mojoj porodici samo zbog toga što ne vjerujem da je Isus Bog? Onda je uslijedio trenutak kada sam jedno jutro kroz prozor posmatrala izlazak Sunca. Gledala sam kako me njegove zrake grle i griju moje srce i u tom trenutku sam shvatila – Ja sam muslimanka. Osjetila sam kao mi Allah, Jedan, Jedini i Uzvišeni, iz mraka daje svjetlo koje mi pruža nadu u novi početak. Za mene je nekako Islam logičan korak nakon Kršćanstva baš kao što je Kršćanstvo logičan korak nakon Judaizma. Moj Islam ne znači odbijanje Kršćanstva niti da živim suprotno od njega. Prelaskom na Islam samo sam upotpunila sve ono u što sam vjerovala.

Oče, mi smo svi muslimani. Muslimani su jednostavno svi oni koji žive u pokoravanju Bogu, Jednom i Jedinom Allahu dž.š, koji je čovječanstvu slao svoje poslanike kako bi upozoravali i na dobro upućivali, jedan od njih je i Isa a.s. (Isus), s posljednji i ujedno Allahov miljenik jeste Muhammed s.a.w.s. čijeg smo Ummeta dio. Iskreno molim Allaha da mi se pridružiš na putu istine, ali ukoliko ne želiš sasvim ću te razumjeti i brinuti se o tebi sve dok dišem.

Tvoja kćerka muslimanka.

Izvor: aboutislam.net

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta