Humanitarni kutak

Izvještaj sakupljene pomoći za mart mjesec 2009

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog!

Sa dansnjim danom zavrsavamo sakupljanje pomoci za cetiri slucaja u mjesecu martu. Hvala Uzvisenom Allahu, ova akcija je jako dobro prosla i za sve one koji su ucestvovali u njoj, molimo Gospodara Zemlje i nebesa, da im njihove uloge nadoknadi i na dunjaluku i na ahiretu, amin! Rezultati sakupljene pomoci:

Za ”Majku sa petero djece ” sakupljeno je 14.681 SEK sto odgovara oko 1327,56 €

Za ”Porodicu iz Srebrenice ” sakupljeno je 8.634 SEK sto odgovara oko 776,22 €

Za ”Porodicu iz Skopja” sakupljeno je 7.821 SEK sto odgovara oko 703,13 €

Za ”Mirsadu sa sinom” sakupljeno je 8.520 SEK sto odgovara oko 765,97 €
*********************************

Zelimo naspomenuti da su ovi rezultati preliminarni, odnosno prosli mjesec nam je poslije isteka roka za sakupljanje pomoci, pristiglo nekoliko zakasnjelih pisama sa donacijama, pa ako se i ovaj put ista stvar desi, mi ce mo, u medjuvremenu promjeniti ove cifre, koje sada stoje na stranici, inshaAllah. Inace, o ovim slucajevima ste mogli citati ovdje.

Zelimo napomenuti da je uplaceno nesto novca za jetime, i nesto je bilo neodredjeno, pa cemo iz tih grupa uplatiti 1100 SEK oko 100 € za porodicu poginulog rudara Almira Babica, koji je iza sebe ostavio suprugu i dvoje malodobne djece, sina i kcerku.
***********************************

Prikupljeni novac iz mjeseca februara smo prosljedili porodicama i pojedincima za koje je ta pomoc sakupljana, i zajedno sa ovim slucajevima iz mjesca marta raste broj onih, kojima ste, draga braco i cjenjene sestre, pomogli u ime Allaha. Molimo Uzvisenog Allaha da u vasa srca unese vecu radost, onda kada vam to bude najpotrebnije, nego sto osjete ove porodice radost kada im posaljemo sakupljenu pomoc, od koje ce barem nekoliko mjeseci moci sebi i svojoj djeci priustiti osnovne zivotne namjernice.

Za svu bracu i sestre koji bi zeljeli ucestvovati u ovim akcijama, ali nisu u financijskim mogucnostima za to, upucujemo dovu Uzvisenom Allahu, da ih nagradi po nijetu i da im popravi situaciju u svakom pogledu, amin!

Za nekoliko dana ce mo objaviti nove slucajeve za koje ce mo sakupljati pomoc u toku mjeseca aprila, inshaAllah, pa se nadamo, dragi posjetioci, da ce mo zajedno ustrajati u ovom dobru. Da vam dragi Allah podari svako dobro, srecu i zadovoljstvo u vasim porodicama i vasoj djeci!

”Onaj ko bude uradio koliko trun dobra – vidjece ga,
a onaj ko bude uradio i koliko trun zla – vidjece ga.”

(Az-Zilzal ,7 i 8 ajeti.)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta