Za sestre

Ja sam muslimanka i odbijam tu ‘slobodu’ koju želite za mene!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ja sam muslimanka, i zahvaljujem Allahu na tome, i svjesno odbijam tu ‘slobodu’ koju mi vi nudite! Ne želim da me vi učite tome šta je normalno, kada je mene već moj Poslanik, alejhis-selam, tome podučio. Odbijam da manipulišete sa mnom i namećete mi pogrešne vrijednosti, prikazujući mi neke ‘ikone’ ljepote i našminkane mršavice u bikiniju koje moraju jesti maramice i karton da ne bi dobijale na kilaži, kako bi bile lijepe i…

poželjne muškarcima, privlačile gomile pogleda i uzdaha onih koji je gledaju samo kroz njeno vitko tijelo, diveći mu se, ne znajući ništa o njoj kao osobi! Koliko sam samo članaka pročitala o tim poznatim ljepoticama nekad kada sam i sama bila zaslijepljena tim prividnim glamurom, članaka koji su govorili o drugoj strani tog naizgled savršenog života kakav nam pokušavaju prikazati na malim ekranima. Kada se pogase svjetla, kamere, odu paparaci i novinari koji ih danonoćno prate, većina njih ostane u osami sa svojim mislima, među četiri zida, suočavajući se sa svojom dušom, običnom smrtničkom, neispunjenom, jer istinskog ispunjenja za dušu nema bez islama, i tada posežu za raznim opijatima kojima će pokušati da se opuste od te zbrke u glavi i da potraže neko zadovoljenje, jer u slavi i materijalizmu, naravno, nisu ga pronašli.

Nije mali broj ni onih koji su se pokušavali ubiti, odustati od svega, pobjeći od sebe samih. I vi meni to prikazujete kao nešto lijepo i pozivate me da se borim za takvo što i da sanjam o tome?! Odbijam!

Pozivate na slobodu za nas muslimanke time što nam govorite da skinemo svoje hidžabe i nikabe, pokušavajući da ostatku svijeta, a i nama samima, nametnete mišljenje kako smo mi prisiljene na takvo što ili kako su nam “isprani mozgovi”. Naravno, oni u službi šejtana shvatili su da ako uspiju nas muslimanke odvojiti od vjere, skinuti nam hidžabe i nikabe, da su na pola puta da pokvare islamsko društvo, da uvedu nemoral u naše redove, i mnoge vrste drugih grijeha i samim tim dobiju jednu pobjedu nad nama, u čemu sve više, nažalost, uspijevaju.

Davno su oni to shvatili, počeli primjenjivati i uspijevati u tome, a mnoge su muslimanke, nažalost, naivno nasjele na njihov podli plan, ali ne i sve, elhamdulillah. Ja, kao muslimanka, odbijam da moje tijelo koristite kao sredstvo uklanjanja morala iz našeg društva!

Sloboda vam je to da 18-godišnja djevojka izađe sa momkom kojeg je tek upoznala, u neku diskoteku ili noćni klub, onako, najoskudnije obučena, te da se kasnije “provoza” sa njim u njegovom novom mercedesu, pa onda da nastrada tako što je taj nepoznati pijani lik siluje ako nije željela intimu sa njim. I onda vi tu glumite kadije i pravdu, a sami ste željeli takvo što, nametanjem svoje verzije slobode.

Sloboda vam je i to da naša djeca na TV reklamama u dnevnim satima gledaju naga ženska tijela, i skoro pa erotske reklame kada se reklamira obični gel za tuširanje, a nenormalni su vam ti komadi platna na glavama muslimanki. Sloboda vam je da se dva homoseksualca drže za ruke kada šetaju gradom, dijele intimne dodire pred očima vaše dječice, šire spolno prenosive bolesti, a nenormalno da jedan muškarac oženi dvije žene, pruži im istu ljubav i zaštitu.

I vi želite tu neku bolesnu slobodu za mene koju ja sama ne želim.
I još jednom, ja sam muslimanka i svjesno i bez prisile odbijam tu bolesnu slobodu koju vi želite za mene!

Ummu Sara Žužić

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta