Humanitarni kutak

Januarska akcija

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ovo je skromna, vjernička porodica i obrate nam se za pomoć baš kada im nestane osnovnih životnih sredstava, a zna se desiti da po dan-dva nemaju šta da jedu, ali zahvaljujući braći i sestrama koji šalju pomoć u Humanitarni fond NUM stranice, iznađu se sredstva da im se pomogne. Zaista se radi o jako teškom slučaju, čak ni frižidera nemaju u kući, a da ga i imaju, ne bi imali koristi od njega jer, kako rekosmo, već nekoliko mjeseci nemaju struju i po noći pale svijeće kako bi osvjetljavali sobu

S obzirom na to da su u mjesecu novembru prošle 2013. godine u Humanitarni fond NUM stranice pristigla značajnija novčana sredstva (nešto oko 9.000 KM), taj novac možemo raspodijeliti na nekoliko mjeseci kako bismo pomagali najurgentnije slučajeve koji su nam poznati i stoga ćemo iskoristiti priliku da ovaj mjesec, uz Allahovu dozvolu i pomoć, pokrenemo akciju za jedan jako težak i potresan slučaj iz Sarajeva:

1. Samohrana majka iz Sarajeva

Ova porodica spada u kategoriju težih slučajeva i već duži period dobija pomoć iz Humanitarnog fonda NUM stranice, tj. radi se o višekratnoj, mjesečnoj pomoći izdvajanja novčanih sredstva za osnovne životne namirnice: hranu, lijekove, ogrjev i sl. Međutim, prije nekoliko mjeseci ovoj su porodici isključeni struja i plin jer nisu imali sredstva da plaćaju račune. Jedino što u stanu imaju jeste voda, ali dokle će imati i to, pod znakom je pitanja jer nemaju sredstva ni za plaćanje računa za vodu.

Ovo je skromna, vjernička porodica i obrate nam se za pomoć baš kada im nestane osnovnih životnih sredstava, a zna se desiti da po dan-dva nemaju šta da jedu, ali zahvaljujući braći i sestrama koji šalju pomoć u Humanitarni fond NUM stranice, iznađu se sredstva da im se pomogne. Zaista se radi o jako teškom slučaju, čak ni frižidera nemaju u kući, a da ga i imaju, ne bi imali koristi od njega jer, kako rekosmo, već nekoliko mjeseci nemaju struju i po noći pale svijeće kako bi osvjetljavali sobu. Cilj pokretanja ove akcije jeste prikupljanje dovoljno sredstava da se pomogne ovoj porodici da plate pristigle neplaćene račune kako bi ponovo mogli priključiti struju (i eventualno plin), zatim da im se na taj način osigura nešto sredstva da u skorašnjoj budućnosti mogu plaćati račune na vrijeme i, što je veoma važno, da se prikupi dovoljno novca da mogu kupiti hranu i podmiriti ostale osnovne životne potrebe.

Pogledajte potresni video o ovoj porodici:

Kod uplata za ovu familiju obavezno navedite “za samohranu majku”

UPUTSTVO ZA UPLATE ĆETE NAĆI PRI DNU OVOG TEKSTA
________________________________________________

2. Da‘vetski fond

Kao i svaki mjesec, i ovaj put prikupljamo pomoć u da‘vetski fond NUM stranice iz kojeg se finansira rad ove stranice (održavanje ove stranice i prikupljanje pomoći i za humanitarni sektor moguće je zahvaljujući novcu koji dolazi u da‘vetski fond), te, zavisno od sredstava koja pristignu u ovaj fond, pokušavamo da pomognemo što više da‘vetskih džemata, da‘vetskih projekata i daija širom BiH i Sandžaka kojima je potrebna pomoć za realizaciju ovih projekata. Stoga vas molimo da ne zaboravite i ovaj fond jer, vjerujte, da od novca koji pristiže u njega ima velikog hajra, inšallah.

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navedite “za dawu”
_________________________________

Uplate za sve ove kategorije (uz obavezno navođenje za koga se šalje) možete izvršiti na sljedeće brojeve:

Vlasnik konta: Norrköpings unga muslimer

Broj bankovskog konta: Iz Svedske: 403589-5 (Nordea Banka, plus giro)

Za inostranstvo:

BIC (SWIFT): NDEASESS

IBAN: SE05 9500 0099 6018 0403 5895

Ko smatra uplačivanje preko banke kompliciranim ili skupim, svoju donaciju (u bilo kojoj valuti) može poslati u pismu na adresu:

Softic Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

Napomena braci i sestrama koji svoje donacije salju putem pisama, je da ta pisma malo bolje zaljepe, nije naodmet i upotrebiti selotep traku, jer se nekada zaprepastimo kako se pojedina pisma, koja nam stignu, mogu lahko otvoriti i ponovo zaljepiti, a da se uopste ne moze primjetiti da je pismo otvarano.

Svoje donacije možete slati i preko Western Uniona a novac koji se pošalje na ovaj način slati na adresu brata Sevlada. Kada se novac uplati na ovaj način onda nam se morate javiti na e-mail: info@n-um.com i navesti vaše ime, lozinku (odnosno broj koji ste dobili) i iznos sume koju ste poslali da bi mi tu donaciju mogli podići.

PAY PAL

Vase donacije preko pay pal računa možete slati na sljedeći e-mail: num.donacije@gmail.com

OVA AKCIJA TRAJE DO KRAJA JANUARA, INSALLAH.
**************************************

Onima koji milostinju budu udjeljivali i onima koje je budu udjeljivale, i koji drage volje Allahu budu zajam davali – mnogostruko će se vratiti i njih čeka nagrada plemenita.” (Sura: Al-Hadid, 18)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta