Sihr i džinni

Jedan dan u životu istjerivača džinna

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Danas sam se bavio s ovim stvarima:

• Glava i noge kokoške-ovo su žrtvovali šejtanima tražeći tako da im se približe, i ovo je čisto obožavanje šejtana
• Crveni konac-koji je na sebi sadržao čvorove-ovo je sihr i način na koji sihribaz traži pomoć od džinna
• Talisman/amulet (hamajlija,zapis)-odpozadi zapisa je slika osobe za koju je sihr namjenjen
• Riječi poput ‘kosa’, ‘lice’, ‘zdravlje’ i ‘imetak’-ovo su sve aspekti života osobe koju sihribaz nastoji da uništi
• Smrad koji se širio je bio nevjerovatno gadan. Ovaj zapis je bio obmotan oko kokošije glave, sa crvenim koncima na kojima su bili čvorovi
• Molim Uzvišenog Allaha da uništi svakog sihribaza

Preporuke kako se zaštiti od šejtana i džinna

1) Važno je naglasiti sljedeće a to je da cigle i zidovi kuća i zgrada ne mogu biti zaposjednuti od strane džinna, niti mogu biti sveta mjesta, džinnima i šejtanima vaše kuće ne predstavljaju ništa. Oni se fokusiraju da stvore problem vama i vašoj djeci, bilo psihičke ili fizičke.

2) Kao prvo, za zaštitu sopstvene kuće je jako bitno imati visok nivo imana, ispravnu akidu i pridržavati se sunneta. Što si bliže Allahu, više ćeš sljediti sunnet a analogno tome, manje će šejtani biti u mogućnosti da ti naude uz Allahovu pomoć.

3) Učenje sure Bekare u vašem domu najmanje jedan put svako tri dana. Ovo se može obaviti na više načina. Možete vi lično proučiti cijelu suru, i nakon 3 dana opet ponoviti suru. Ili možete učiti suru tokom 3 dana. Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem je rekao: “Ne pravite kaburove od svojih kuća. Uistinu, šejtan ne ulazi u kuću u kojoj se uči sura Bekare. “(Ahmed, Muslim, Tirmizi)

Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem je rekao: “Ko god uči suru Bekare noću u svojoj kući, šejtani ne mogu ući u tu kuću tri noći zaredom. Ko god uči suru Bekare u toku dana, tada šejtani ne mogu ući u tu kuću tri dana. “ (Taberani i Ibn Hibban)

4) U vašem domu ne smije biti apsolutno nikakvih slika ili kipova, a ovo uključuje i digitalne foto okvire. Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem je rekao: “Meleci ne ulaze u kuću u kojoj su kipovi, slike ili pas. “ (Buharija i Muslim) Na mjestima gdje ne dolaze meleci se sastaju šejtani.

5) U vašem domu nema mjesta za slušanje muzike i gledanje filmova, jer ovo su šejtanski poroci i vi sami bukvalno na ovaj način pozivate šejtane i džinne u vaše domove ukoliko slušate muziku i gledate filmove.

6) Ulazite u svoje kuće desnim stopalom i uvijek uđite sa Bismillom, kao i pri objedovanju, prije jela uvijek proučite Bismillu.

Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem je rekao: “Kad čovjek uđe u kuću izgovarajući Allahovo ime, šejtan kaže: ‘Ovdje nema konačišta ni večere!’ A kad uđe u kuću i ne spomene Allahovo ime, šejtan kaže: ‘Ovdje ima konačište!’ A ako čovjek ne spomene Allaha prije jela, šejtan još kaže: ‘Ovdje ima konačište i večera!’” (Muslim, Ebu Davud)

7) Ako vam džinni i šejtani uzrokuju problem u vašoj kući, nemojte ih proklinjati niti psovati, nego uvijek kažite ‘Bismillah’.

Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem je rekao: “Ne proklinjite šejtana. Jer ako tako kažete, on će se naduti poput kuće i reći: ‘Imam moć’. Ali kada kažete ‘Bismillah’ i svaki put kada to izgovorite, njegova snaga i moć će se umanjivati sve dok ne postane poput muhe.” (Nesai, Ahmed, Ebu Davud)

8 ) Pri zatvaranju prozora i vrata uvijek izgovorite ‘Bismillah’ posebice uvečer.

Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem je rekao: “Kada nastupi noć, ili kada omrknete, pričuvajte djecu, jer se šejtani tada raziđu po Zemlji. Kada prođe dio noći, pustite ih. Spominjući Allaha zatvorite vrata jer šejtan ne može otvoriti zatvorena vrata, spominjući Allaha zatvorite svoje mješine, spominjući Allaha prekriijte posude maker preko njih nešto stavite, i svjetiljke ugasite.” (Buharija i Muslim)

9) Ni po koju cijenu ne uzimajte zapise, talismane, hamajlije, amulete da ih čuvate u svojoj kući. Ovo je širk (veliki grijeh pripisivanja Allahu ravnog) i ovo otvara vrata šejtanima da uđu u vaš do mi da vam naprave havariju. Ukoliko imate nešto takvo, talisman, amulet, hamajliju, zapis, molim vas da to uništite. Ako ne znate kako da propisno uništite takvu stvar, obratite se nekom učenom o ovim stvarima.

10) Zikrite, veličajte Allaha što je više moguće i obavljajte što više nafila u vašem domu.

Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem je rekao: “Primjer onog ko se sjeća Allaha i onog ko se ne sjeća Allaha je kao primjer živoga i mrtvoga.” Mrtvi žive u mezarlucima, a vi ne pravite od vaših kuća mezarluke.

11) Učite ezan u svojim domovima, ako je ikako moguće za svih pet namaza.

Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem je rekao: “ Kada zauči ezan, šejtan bježi koliko ga noge nose…”

12) Uzmite flašu sa špricom i u nju naspite vodu na koju ste naučili sljedeće:

Sura Fatiha x 7
Ajetul Kursijja x 7
Zadnja dva ajeta sure Bekare x 3
Sura Ihlas x 7
Sura Felek x 7
Sura Nas x 7

Nakon što proučite svaku suru, puhnite u vodu. Uzmite ovu vodu i pošpricajte je u svaki gornji i donji ćošak u svakoj sobi, osim kupatila i nužnika. Ova radnja se ponavlja ujutro i naveče svaki dan.

13) Održavajte higijenu u svome domu, redovno ga čistite i namirišite svoj dom lijepim mirisom. Šejtani i džinni nevjerovatno vole nečistoću i smrad i tu obitavaju.

14) Upućujte mnogo dova, i udjeljujte sadaku sa nijjetom da vas to približi Allahu

15) Naoružajte se saburom. Šejtani će pokušavati da vas obeshrabre, odvrate od vaših nakana, i da vas spriječe, ali ukoliko budete saburli i uporni u svojim nastojanjima, oni će shvatiti da su njihovi pokušaji bezuspješni i odustati će od uznemiravanja vas i vaše porodice.

16) Ukoliko je neophodno, možete otići kod nekog od učača da vam se prouči rukja.

Na kraju, Allah zna najbolje, i sva zaštita dolazi samo od Njega. Okrenite se Allahu, i budite iskreni u svojoj vjeri i vjerovanju u Njega. On će vas zaštiti i podariće vam Svoju zaštitu.

Šejh Abu Ibrahim Husnejn (Birmingham, Velika Britanija)
Izvor: www.ruqya-qa.co.uk
Za N-um: Selma K.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta