Zdravlje

Kako se sačuvati i liječiti od prehlade i gripe

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ovo je idealno vrijeme kada se svi trebaju podsjetiti na pravilno i često pranje ruku, što predstavlja i najbolji način da se smanji prenošenje virusa, naročito poslije kihanja ili kašljanja. Ne treba zanemariti ni jačanje imuniteta, redovnu fizičku aktivnost te pravilnu ishranu i unošenje antioksidanasa. Šta se pojavljuje zajedno sa padom temperature, prikrada se uglavnom u zatvorenim prostorijama, izaziva curenje nosa, glavobolju, kijavicu, malaksalost i kašalj? Naravno, riječ je o prehladi i gripi. Stiglo je vrijeme virusa.

Pošto su gripa i prehlada virusnog porijekla, liječenje je uglavnom usmjereno na olakšavanje tegoba koje ih prate. Zato se pacijentima, uz odmor, preporučuje uzimanje dosta tečnosti, voća i vitamina C kao i lijekovi za ublažavanje simptoma koje prate prehladu i gripu. Od velike važnosti je da je lijek siguran i efikasan. Poželjno je da djeluje na više simptoma, što je komfornije za pacijenta, jer se na taj način izbjegava korištenje većeg broja lijekova za svaki simptom ponaosob. 

Takav je Grippostad C koji, pored sastojaka za ublažavanje simptoma prehlade i gripe, sadrži i vitamin C koji ujedno jača imunitet i skraćuje trajanje ovih najčešćih zimskih virusnih infekcija. Zato je on veoma efikasan u borbi protiv prehlade i gripe, jer zahvaljući pažljivo odabranoj kombinaciji sastojaka dovodi do brzog ublažavanja svih simptoma: kašlja, kihanja, curenja ili začepljenja nosa, visoke temperature i bolova. O njegovoj efikasnosti govori činjenica da je Grippostad C već godinama lijek broj jedan za prehladu i gripu u Njemačkoj.  Pacijenti se, prije prve upotrebe, bilo kog lijeka za prehladu i gripu trebaju posavjetovati sa svojim ljekarom ili farmaceutom, jer je izbor lijeka za prehladu i gripu veoma bitan, pogotovo za osobe koje imaju srčana ili neka druga hronična oboljenja. (klix.ba)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta