Poučne priče i tekstovi

Kap po kap

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ibrahim, alejhi selam, je pozivao svoj narod da vjeruju samo u Allaha, da mu sirk ne cine. Polupao je njihove kipove, zbog cega oni nalozise veliku vatru u koju ga ubacise. Dok je Ibrahim, alejhi selam, boravio u vatri, jedan mali vrabac je punio svoj mali kljun vodom, zatim bi letio do vatre i ispustio bi tu vodu pokusavajuci da je ugasi.

Tako je se vrabcic trudio, letio tamo-vamo, od vode do vatre, punio bi svoj kljun vodom i sipo vodu po vatri. Jedna grupa vrabaca je to posmatrala neko vrijeme. Odlucili su zaustaviti ga kako bi ga upitali: “Sta to radis? Tvoj kljun je malen, a ti si sam. Neces moci ugasiti tu vatru!”

Tada im vrabcic mudro odgovori: “Svjestan sam da je moj kljun malen i da necu moci ugasiti vatru. Ali da smo svi mi odletjeli do vode, napunili kljun i pokusali da ugasimo vatru, mozda bi je Allahovom voljom i ugasili. Ja ovo sto radim, radim radi Allaha – On, Uzviseni vidi na cijoj sam strani.”

Poslala: UmmuDawud – Svicarska

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta