Ishrana i zdravlje

Kašika meda s čurokotom svako jutro je melem za ljudski organizam

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Započeti svaki dan kašikom meda oduvijek je bio lijek za jačanje imuniteta, ali ukoliko s čistim medom pomiješate samljeveni čurokot, možete dodatno zaštititi organizam od bakterija i virusa. Sjemenke čurokota koristile su se godinama u tradicionalnim medicinama Dalekog istoka, Indije i Sjeverne Afrike. Čurokot u narodu često nazivaju začinom s hiljadu ljekovitih svojstava koji liječi sve osim smrti. Ovaj začin su tek u skorije vrijeme otkrili ljekari alternativne medicine, imunolozi i farmaceuti.

Kada čurokot pomiješate s medom, dobit ćete melem za organizam koji je učinkovit u jačanju imunološkog sistema i tretmanu mnogih bolesti. Med s čurokotom smanjuje povišen krvni pritisak i time doprinosi zdravom funkcionisanju kardiovaskularnog sistema, doprinosi zdravlju pluća i gornjeg raspiratornog sistema, a pokazao se kao vrlo učinkovit kod liječenja astme i bronhitisa. Med s čurokotom koristi se i kod liječenja bolesnih bubrega te psorijaze kod djece.

Odličan je i za liječenje akni, alergija, nadimanja, stomačnih tegoba, celulita, prehlade, bolova u zglobovima, upale desni te nedostatka koncentracije. Čurokot se u alternativnoj medicini koristi i za liječenje impotentnosti i teških oblika neplodnosti. Ljekovitu smjesu meda i čurokota vrlo jednostavno možete napraviti sami, a dovoljno je da zdrobite sjemenke čurokota i pomiješate ih s prirodnim medom.

Preporučuje se kozumiranje od jedne do dvije male kašike meda s čurokotom svako jutro, na prazan stomak ili prije obroka. Ovaj med mora se konzumirati drvenom ili plastičnom kašikom. Ukoliko vam je smjesa jaka, možete je zaliti šoljicom nekog toplog napitka. (Klix.ba)

 
Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta