Hidžab

Koliko iskreno priželjkuješ svoj hidžab?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Priča mi jedna sestra priču o svom putu do hidžaba. Kaže kako je uvijek željela da se pokrije, ali kako nije bila dovoljno jaka i kako je uvijek taj trenutak odgađala. Jednog dana je sama sebi „zacrtala“ da će se pokriti kad dođe s hadždža. Tako je mislila sve do trenutka dok nije pogledala video jednog učenjaka koji je odgovorio na pitanje o hidžabu jednog ženi, koja ga je pitala da li se može klanjati i postiti, a ne nositi hidžab. On je tad rekao da će sve otkrivene žene koje klanjaju i poste, imati sevap za svoj namaz i za post, ali da će i imati određenu kaznu za nenošenje hidžaba i da možda nikad neće osjetiti miris Dženneta osim ako im se Allah ne smiluje. On kaže da sve žene koje iskreno poste i klanjaju u ime Allaha, iskreno će se i pokriti u ime Allaha, ako su iskrene u svojoj ljubavi prema Allahu.

Tog dana ta sestra je odlučila da će to biti prvi dan njenog hidžaba, željela je biti iskrena u svojoj ljubavi prema Allahu. Željela je da Allah bude njom zadovoljan. Ako iskreno voliš Allaha prihvatit ćeš sve Njegove naredbe, nećeš dio prihvatiti, a dio odbaciti. Hidžab je stroga obaveza isto kao što su i namaz i post.

Naime, danas mnoge žene same sebi nalaze opravdanja i odgađaju svoj hidžab, pa čak i ova sestra sama kaže da je sebi rekla da će se pokriti nakon hadždža, a bila je svjesna da je odlazak na hadždž za nju samo misaona imenica i da možda nikad neće ni otići na hadždž, i da možda taj odlazak neće ni dočekati, da će možda smrt doći prije po nju, zato nije željela odgađati svoj hidžab, nego je čvrsto i iskreno u ime Allaha, odlučila se pokriti ne mareći na to šta će reći ni babo, ni muž, ni mahala, ni komšiluk ni rodbina jer nikoga neće biti briga za nju ako ona bude vječno bačena u Džehennem. I mnoge sestre odgađaju svoj hidžab jer će im kao ljeti biti vruće, a moraju znati da je džehennemska vatra mnogo vruća od ove dunjalučke vrućine i da će im njihov hidžab biti zaštita od džehennemske vatre i da će njihov znoj biti svjedok za njih na Sudnjem danu.

Zatim neke sestre govore kako se nikad neće udati ako se pokriju, druge kako nemaju dovoljno odjeće.

Draga moja sestro, udat ćeš se svakako sa hidžabom ili bez njega za onoga kojeg ti je Allah Uzvišeni odredio još dok si bila u majčinom stomaku, a haljine nisu valjan razlog za odgađanje hidžaba, jer dovoljna ti je jedna mahrama i jedna haljina da se pokriješ, ne smije ti ništa biti prepreka za hidžab. Ništa na svijetu, a i sama si svjesna da uvijek tražiš neke razloge da taj trenutak odgodiš. Zato te molim da proispitaš svoju iskrenost i da sama sebi postaviš pitanje da li ti iskreno voliš Allaha i da li iskreno želiš slijediti Njegov put i Njegove odredbe?

Draga sestro, ne odgađaj svoju sreću, a sreća je samo u potpunoj pokornosti Allahu. Zamisli samo kad se pokriješ, pa ti šta god radiš, kad odeš na pijacu, izađeš na balkon, odeš u prodavnicu, odeš u grad, ma gdje god da si, ti si pod Allahovom zaštitom i gdje god da si, ti kupiš sevape, pa ne propuštaj priliku da budeš Allahu još bliže i da On bude tobom zadovoljan!

Minela M.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta