Prilozi posjetitelja

Konačno i ja stavih svoju krunu na glavu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Zemlja počinje da se trese, sunce izlazi sa zapada, dok se nebesa otvaraju; sve je u haosu.  Čujem vrisak sa svih strana. Trčim svojoj kući, al’ ne stižem. Želim da što prije navučem maramu na glavu i klanjam, al’ znam kasno je, zakasnila sam…Odjednom sam se probudila sva znojava i tako preplašena sam samo zahvaljivala Allahu što je to bio san. Tada sam bila čvrsto odlučna da ću početi prakticirati vjeru. Nešto kasnije, nakon samog završetka prve godine srednje škole, došao je mjesec Ramazan. U tom sam blagoslovljenom mjesecu dobila inspiraciju da što bolje upoznam svoju vjeru, te sam svaki dan maksimalno koristila da čitam i slušam o njoj. Što sam više razmišljala, sve više sam se oduševljavala savršenstvom i ljepotom naše vjere. Tako sam jednog dana, gledajući jedan video snimak, zapitala sebe: – Gdje je moj hidžab? Šta ja to čekam? Meleka smrti?

Istog trenutka sam, bez imalo razmišljanja, ustala, stavila sebi maramu i donijela odluku u ime Allaha da je više neću skidati. Znam, ukoliko bih i malo razmišljala o tome, šejtan bi mi došaptao milion razloga i opravdanja zašto da to ne učinim; hvala Allahu pa nije bilo tako. Pred familijom i društvom sam izašla ponosnija nego ikad prije. Iako je postojao onaj strah u podsvjesti zbog prihvatanja od strane istih, nisam ga opravdala jer sam vrlo ubrzo postala prihvaćenija nego prije od onih iskrenih, dok me je dragi Allah poštedio i udaljio od licemjera koji su mi samo otežavali život. Sa prvim korakom u vanjski svijet, osjećala sam se moćnije nego ikad, k’o da je ceo svijet moj. Noge kao da su mi same hodale a sjaj u mojim očima i sreća na mome licu su bile poruka za svakog i dokaz Allahove Milosti prema tako grešnoj duši na ovom svijetu..
Sreću i zadovoljstvo koje sam tog dana u duši osjetila, golim rijećima se ne može opisati; ta ispunjenost mi je samo potvrdila postojanje Svemogućeg.

Zato ti, sestro moja koja ovo čitaš, znaj da te volim u ime Allaha, pa ti ovo pišem. Ustani i ne dozvoli više prokletom šejtanu da te zavarava; nek tvoja vjera i ljubav prema Allahu bude jača od svega. Što čekaš? Ustani i ti, stavi svoju krunu na glavu, budi ponosna kraljica Islama.

Tekst poslala sestra A. R.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta