Knjige

Korisni načini vođenja sretnog života – Abdur-Rahman bin Nasir As-Sadi

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Nema sumnje da je blagostanje srca, njegova smirenost i sreća a odsustvo tuge i brige iz njega cilj svakog čovjeka. Postoje sredstva putem koje se postiže sretan, blažen i lijep život. Mnoga su sredstva kako bi se to postiglo, neka od njih su vjerska, neka prirodna a neka fizička. Ova sredstva se nikad ne okupe zajedno osim kod vjernika. Nevjernici s druge strane, unatoč činjenici i ogromnom pokušaju njihovih filozofa da ih odvedu do ovih sredstava, čak i ako ih postignu u određenom aspektu, oni ga propuštaju u mnogim drugim aspektima koji su korisniji, trajniji i bolji u postizanju rezultata.

Šejh Abdur-Rahman bin Nasir As-Sadi, rahimehullah spominje puteve i načine da se postigne ovaj uzvišeni cilj koji je izazov za svakog pojedinca. On je rekao da su neki uspješni u slijeđenju ovih puteva i zbog toga vode dobar, čist život i uživaju u njemu. Neki su nažalost neuspješni u slijeđenju bilo kojeg od njih i žive jadnim i nesretnim životom. Drugi se nalaze između ova dva ekstrema, shodno stepenu njihova slijeđenja ovih sredstava oni žive dobar život.Allah je taj koji upućuje ka svemu što je dobro i odvraća od svega što je zlo i Njegova je pomoć koju u ovome tražimo.

Download PDF
Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta