Knjige

Islamski koncept odgajanja ženske djece – Jusuf Rešad [PDF download]

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Odgajanje je ženske djece veoma težak i komplikovan zadatak, osim onima kojima to Allah olakša i koje On nadahne razboritošću i oštroumnošću te budu slijedili uputu najboljeg među vjerovjesnicima i budu se pridržavali njegovih smjernica i direktiva. S tim je u vezi hadis u kojem stoji da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem rekao:

Onaj koji bude izdržavao dvije kćerke, sve dok ne postanu punoljetne, na Sudnjem danu ćemo ja i on biti ovako“, i pokaza to spojivši dva prsta.

U hadisu koji bilježi Ebu Davud, a prenosi Ebu Se’id el-Hudri,stoji da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem rekao i sljedeće: “Ući će u Džennet onaj koji bude izdržavao tri kćerke, pa ih lijepo odgoji, uda i daruje ih.”

Knjiga koja je pred vama uputit će vas, uz Allahovu, pomoć, i pomoći vam da vašoj kćerki, ili vašim kćerkama, pružite ispravan islamski odgoj. Ukoliko u tome uspijemo, a to nam je cilj, za to zahvala pripada jedino Allahu.

Download PDF
Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta