Knjige

Uljepšaj svoj Ramazan / Druži se sa tefsirom (tumačom) Kur’ana od Ibn Kesira [download]

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Kur’an-i kerim je sažetak Objave koju je Allah, dž.š., spuštao već od prvih generacija, a onda mu je osigurao ono što će ga trajno sačuvati i zaštiti. Ni kod drevnih ni kod potonjih generacija ne nalazi se Knjiga koja bi u sebi sakupila one početne osnove, koja bi registrirala sahife i vjerodostojno sačuvala svaki harf, izuzme li se ovaj Kur’an, kome laž ne može prići ni sa jedne strane.

Tefsir-ul-Kur’anil-Azim ili popularno Tefsir ibn Kesir je kapitalno djelo poznatog islamskog učenjaka Hafiza Ibn Kesira. Djelo je tradicionalno tumačenje (Tefsir) Kur’ana.

Ibn Kesir tumači Kur’an na poseban način i to oslanjajući se na izvore po slijedećem redu: tumači Kur’an drugim Kur’anskim ajetima, zatim hadisima Poslanika Muhammeda alejhiselama, nakon toga uzima u obzir izreke Ashaba, a onda izreke generacija koje poslije dolaze. To je jedan od razloga radi koje je tefsir opće prihvaćen širom svijeta.

Download
https://www.n-um.com/download/Tefsir.rar

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta