Aktuelnosti

Kupovina objekta za mesdžid

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Eselamu alejkum braco i sestre!

Islamska zajednica Gislaved, koja djeluje u okviru Islamske zajednice bosnjaka u Svedskoj, je u projektu kupovine vlastitih prostorija za potrebe dzemata. Mi trenutno imamo oko 350 punoljetnih clanova i sa zadovoljstvom mozemo reci da su nasi clanovi sa cijelog prostora bivse Jugoslavije i svi su ukljuceni u ovaj projekat.

Taj objekat (crkva) je kupljena za 1 100 000 SEK (oko 120 000 eura). Mi cemo insallah preuzeti objekat 1 januara 2013 god. a cijela suma treba biti isplacena do kraja maja 2013 god. Trenutno je prikupljeno oko 500 000 SEK ,pa pozivamo sve one koji vide hajr i korist u ovome projektu i koji zele biti vakifi to mogu izvrsiti uplatom na bankovni racun:

SWEDBANK Gislaved br. 5700-8252 primalac Bosniska Islamiska församlingen i Gislaved sa naznakom “za kupovinu vakufa”.

Uplate iz inostranstva IBAN nr: SE 7480000841780947566576 a SWIFT: SWEDSESS

Uplate putem poste: Bosniska islamiska föreningen, box 225, 33225 Gislaved Sweden

Uzviseni Allah kaze:”One koji trose imetke svoje na Allahovom putu,a onda ono sto potrose ne proprate prigovaranjem i uvredama, ceka nagrada kod Gospodara njihova-nicega se oni nece bojati i ni za cim oni nece tugovati.” (El-Bekare,262)

U hadisu kojeg prenosi Enes r.a. Allahov poslanik s.a.v.s. kaze: “Ko izgradi mesdzid mali ili veliki, Allah ce mu napraviti kucu u Dzenetu.” (zabiljezio Termizi)

Islamska zajednica Gislaved

NA DONJIM LINKOVIMA MOZETE POGLEDATI NEKOLIKO SLIKA OBJEKTA:

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta