Aktuelnosti

Predstavljamo vam udruženje: IKC PODGORICA

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Nevladino udruženje “Islamski Kulturni Centar” je 20.03.2008 godine upisano u registar nevladinih organizacija rješenjem br.05-006/08-1166 Ministarstva unutrašnjih poslova i javne uprave. Islamski kulturni centar kojim rukovodi Dzihad Ramovic(u daljem tekstu IKC) svoje prve aktivnosti zapocinje…

izgradnjom dzamije 1995 god.u Karabuskom polju – opstina Tuzi – Crna Gora, a po zavrsetku iste otvara i svoju prvu veliku Islamsku knjizaru kojom rukovodi i koju daje na raspolaganje Islamskoj zajednici Crne Gore te tako svi prihodi i zarade daju se na koristenje odboru IZ-KP. Knjizara je brojala preko 350 naslova Islamske tematike,preko 100 raznih dvd-ija, cd predavanja ,ucenja Kur’ana i raznog dawetskog materijala.

Dzamiju u Karabuskom polju u organizaciji IKC-a posjecivali su najpoznatiji doktori i profesori Islamskih nauka kod nas i u regionu,odrzavane promocije knjiga, a ista desavanja su bila posjecena velikim brojem gradjana. IKC svoje vec uveliko razradjene projekte prosiruje kako po citavoj Crnoj Gori tako i u Bosni i Hercegovini i Srbiji pa se tako zajednickom saradnjom IKC probija i do najvecih autoriteta kako u Islamskim zajednicama tako i u drzavnim institucijama te postize uspjesnu saradnju koja je i dan danas u jako dobrim odnosima i cvrstim vezama na sirenju dawe i rada za Islam.

Posebnu zahvalnost dugujemo profesoru Islamskih nauka Elvedinu Pezicu iz Sarajeva-BIH, koji je svojim autoritetom i dobrim vezama ukljucio IKC u dawetske projekte sirom BIH, spojivsi nas sa najboljim organizacijama koje djeluju na teritoriji BIH. Imamo dobru saradnju i sa web stranicom NUM koja je svojom finansijskom podrskom pomogla rad IKC-a u dosta projekata, kako u d’awetskim tako i humanitarnim akcijama posredstvom njenog predstavnika za BIH.

Izdvojio bih i saradnju sa Islamskim pedagoskim fakultetom u Zenici i dr.prof.Zuhdijom Adilovicem dekanom pomenutog fakulteta. Zatim web portalom Minber.ba,Bosnjackom zajednicom kulture Preporod-Gorazde,organizacijom Svjetlo i jos mnogim drugim organizacijama.Clanovi IKC-a su odlucno od samog pocetka davali sav svoj doprinos na jacanju svoje organizacije zrtvujuci svoje vrijeme, novac pa cak i svoju slobodu, pa je zato IKC danas jedna od najacih i najboljih organizacija u Crnoj Gori.

Pomazemo i ostale organizacije, dzemate i sve pojedince koji se bave ispravnim d’awetskim aktivnostima pa smo tako i bili sebepom otvaranja vise Islamskih knjizara kako u Dzamiji u Karabuskom polju tako i u dzamiji Vranj, Dzamiji Vladne, Dzamiji u Tivtu, Gorazdu-BIH. Donacijom preko 30 hiljada raznih Islamskih letaka organizacije Minber.ba pokrili smo cijelu Crnu Goru. Podijelili smo vise hiljada Kur’an i Kerima za skole Kur’ana, dzamijama, dzematima i gradjanima. Organizovali veliki broj javnih tribina, predavanja po cijeloj Crnoj Gori i Novom Pazaru. Otvorili sjedista Islamskog kulturnog centra sa svim pratecim sadrzajima,velikom Islamkom knjizarom, musafirhane ,ucionice za predavanja i seminare.

IKC sradjuje sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori,sa Islamskim zajednicama u Bosni i Hercegovini i Srbiji, Izdavackim ustanovama od kojih posebno izdvajamo izdavacku ustanovu “El Kelime” i svim onim koji na bilo koji nacin doprinose dawetskim projektima kako u Crnoj Gori tako i u regionu i sire. Koristimo priliku da se zahvalimo svima onima koji su na bilo koji nacin pomogli rad Islamskog kulturnog centra,moleci Allaha da ih nagradi svakim dobrom i na ovom i na buducem svijeti ins’Allah.

Mozete pogledati nekoliko slika sa aktivnosti IKC-a na donjim linkovima:

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta