Humanitarni kutak

Majska akcija

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Cjenjena braco i postovane sestre, ova akcija traje jos samo dva dana, tj. do 31. maja, a za ovaj mjesec se prikuplja pomoc za dva slucaja, jednu familiju od 11 clanova i jednog samca. Ovaj mjesec necemo prikupljati novac za humanitarni fond NUM stranice iz razloga sto u zadnje vrijeme dolazi manje novca za slucajeve, pa da se novac ne bi rasprsio na vise strana:

1. Familija Kemala Fetica iz Bijelog Polja (Crna Gora)

Radi se o familiji koja broji 11 clanova i niko od njih ne radi. U teskom su financijskom stanju, a stambeno pitanje je jako lose. A da iskusenje bude jos vece ova porodoca ima jednog mentalno bolesnog sina koji nista ne moze sam uraditi, ne moze ni jesti, ni piti, niti bilo koju licnu potrebu sam obaviti, i uvijek je u potrebi za necijom pomoci. Drugo iskusenje je da jedan mladji sin ima problema sa srcem. I na kraju, pored svih iskusenja, hvala Allahu, ova familija ima dvije kcerke, bliznake koje idu u drugu godinu medrese i odlicne su ucenice.

Kod uplata za ovu familiju obavezno navesti “za familiju iz Crne Gore”

UPUTSTVO ZA UPLATE ĆETE NAĆI PRI DNU OVOG TEKSTA
______________________________________________________

2. Miralem Avdic iz sela Orahova (Bos. Gradiska)

Miralem zivi sam, boluje od epilepsije, a prezivljava tako sto ide kod drugih i radi za dnevnicu (znalo se desavati da dobije epilepticni napad i da padne i teze se povrijedi dok radi na gradjevini kod nekog). Kaze da preko ljeta ide nekako, medjutim problem nastaje kada dodje jesen i zima, tj. hladnije vrijeme i kada nema mnogo posla pa je prinudjen da zivi od onog sto je uspio ustjediti sto je zaradio ranije u toku godine, ali cesto mu ne bude dovoljno, te smo mu vise puta slali pomoc koja se prikupi preko ove stranice i to mu pomogne da izdrzi preko zime.

Miralem je prije nekoliko godina cjepao drva kod jedne familije, te je se tom prilikom tesko povrijedio, skoro da je osjekao sebi palac, pa zbog toga nije mogao raditi nekoliko mjeseci, medjutim mi smo mu pritekli u pomoc. Tom prilikom smo pokusali da prikupimo dovoljno novca kako bi Miralem mogao kupiti sebi jednu kravu, jer kako on rece, to bi mu bio spas preko citave godine, medjutim nije prikupljeno dovoljno novca. Zato cemo jos jednom pokrenuti akciju za njega, ne bi li se, inshaAllah, prikupilo dovoljno novca da moze kupiti sebi kravu.

Kod uplata za ovog brata obavezno navesti “za Miralema”
______________________________________________________

3. Uplate za dawu

I ovaj mjesec postoji mogucnost uplate u dawetske svrhe, uz ponovnu napomenu da mnoge stvari na ovoj stranici ne bi bile izvodljive bez vase dosadasnje pomoci, a isto tako, jako nam je drago sto, skoro redovno, saljemo pomoc za vise dawetskih dzemata u BiH (uz napomenu da smo prosli mjesec pomogli i 4 dzemata u Crnoj Gori).

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navesti “Za dawu”
_____________________________________________

Uplate za ove slučajeve (uz obavezno navođenje za koga se šalje) možete izvršiti na sljedeće brojeve:

Vlasnik konta: Norrköpings unga muslimer

Broj bankovskog konta: Iz Svedske: 403589-5 (Nordea Banka, plus giro)

Za inostranstvo:

BIC (SWIFT): NDEASESS

IBAN: SE05 9500 0099 6018 0403 5895

Ko smatra uplačivanje preko banke kompliciranim ili skupim, svoju donaciju (u bilo kojoj valuti) može poslati u pismu na adresu:

Softić Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

Svoje donacije možete slati i preko Western Uniona a novac koji se pošalje na ovaj način slati na adresu brata Sevlada. Kada se novac uplati na ovaj način onda nam se morate javiti na e-mail: info@n-um.com i navesti vaše ime, lozinku (odnosno broj koji ste dobili) i iznos sume koju ste poslali da bi mi tu donaciju mogli podići.

OVA AKCIJA TRAJE DO KRAJA MJESECA MAJA, INSHAALLAH
_____________________________________________

“Onima koji sadaku budu udjeljivali i onima koje je budu udjeljivale, i koji drage volje Allahu budu zajam davali – mnogostruko će se vratiti i njih čeka nagrada plemenita. “ (El-Hadid, 18)

Tajna sadaka gasi srdžbu Gospodara i otklanja loš svršetak (smrt)!” (Tirmizija)

Sadaka briše grijehe, kao što voda gasi vatru!” (Hadis)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta