Humanitarni kutak

Junska akcija

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Spisak uplata za juni mjesec mozete pogledati OVDJE

Dragi brate, cjenjena sestro, ovaj apel je upućen svima Vama: U posljednje vrijeme dolazi nam sve više apela za pomoć omladinskim udruženjima širom BiH, a koji se aktivno bave davetskim aktivnostima kao što su javne tribine, halke Kur’ana, razni kursevi, naučna predavanja, info štandovi, sportske aktivnosti i sl. Naime, većina tih udruženja rade u otežanim uslovima i ne mogu da pokriju osnovne troškove kao što su kirija i režije, a kamoli da pokriju štampanje dvd-a, letaka…

iznajmljivanje sala za tribine itd. U ovoj stranici mnogi od tih udruženja su vidjeli tračak nade obzirom da pokušavamo već godinama da, koliko toliko, pomažemo davetske projekte i udruženja širom Bih, pa i šire. Nebrojeno puta smo se svi uvjerili da zajedničkim snagama, i uz Allahovu pomoć, možemo putem davetskog fonda NUM stranice da pomognemo rad za Allahovu vjeru i da se Njegova plemenita vjera uzdiže našim i vašim sebebom, pa stoga apelujemo na sve vas koji imate mogučnosti da i ovaj put (samo Allah zna koji je po redu i molimo Ga da to sve nađete na Sudnjem danu) podržimo ovaj davetski fond i da budemo širokogrudni u izdvajanju svoga imetak.

Jer neki od nas se bore za ovu vjeru svojim imetcima, jer nemaju mogučnosti da direktno na terenu aktivno dijele letke i dvd-e, dok drugi opet nemaju dovoljno imetka za sadake, pa svoj udio daju tako što dijele letke i dvd-e koje je prva skupina platila…i tako svi zajeno činimo jedan tim, jedan saff Allahove vojska koja poziva ka dobru, a odvrača od zla i zato svako od nas treba da bude ponosan zato što je dio ovog velikog projekta.

Hvala Allahu koji nas je počastio u moru izgubljenih da budemo svetionici koji će isijavati nurom Islama i tako pozivati druge u spas. Molimo Njega Uzvišenog da nas učvrsti na tome putu i da nam pridruži sve one koji još nisu spoznali put Istine, te da mi budemo sebeb njihove upute, a ima li šta vrjednije i bolje na dunjaluku nego da Allah tvojim posredstvom uputi neku osobu.

Molimo Allaha da svi mi prepoznamo vrijednost davetskog fonda i davetskog rada u našoj napačenoj zemlji te da se odazovemo ovom apelu i pomognemo našu braću i sestre u njihovom plemenitmo radu na Allahovom putu.

Znaci, braco i sestre, ovaj mjesec cemo, inshaAllah, prikupljati pomoc samo za dawu jer vecina dzemata poveca svoje aktivnosti preko ljeta i potrebe su ogromne. Ovu akciju cemo voditi do negdje 20. jula, tj. do pocetka mjeseca ramazana, inshaAllah.
_________________________________________________________

Vase uplate možete izvršiti na sljedeće brojeve:

Vlasnik konta: Norrköpings unga muslimer

Broj bankovskog konta: Iz Svedske: 403589-5 (Nordea Banka, plus giro)

Za inostranstvo:

BIC (SWIFT): NDEASESS

IBAN: SE05 9500 0099 6018 0403 5895

Ko smatra uplačivanje preko banke kompliciranim ili skupim, svoju donaciju (u bilo kojoj valuti) može poslati u pismu na adresu:

Softić Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

Svoje donacije možete slati i preko Western Uniona a novac koji se pošalje na ovaj način slati na adresu brata Sevlada. Kada se novac uplati na ovaj način onda nam se morate javiti na e-mail: info@n-um.com i navesti vaše ime, lozinku (odnosno broj koji ste dobili) i iznos sume koju ste poslali da bi mi tu donaciju mogli podići.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta