Humanitarni kutak

Martovska akcija

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Postovana braco i cjenjene sestre, ova akcija traje jos samo nekoliko dana, tj. do kraja mjeseca marta, inshaAllah.. Za ovaj mjesec smo odabrali jednu familiju sa 6 male djece, koji se hrane na Crvenom krstu i djeca gladuju dok ne donesnu dnevni obrok iz ove organizacije (ima POTRESAN VIDEO prilog o ovoj familiji). Druga kategorija za koju ce se prikupljati pomoc ovaj mjesec, inshaAllah, je jedno humanitarno udruzenje iz Bijelog Polja (Crna Gora) – i o ovoj organizaciji ima video prilog.

1. Familija Muratovic – Familija Muratovic sa sestero male djece ima minimalna primanja i djeca su zeljna svega, od hrane pa nadalje. Njihovu zivotnu situaciju mozete pogledati i poslusati na ovom POTRESNOM video prilogu:

Kod uplata za ovu familiju obavezno navedite “za familiju Muratovic”
UPUTSTVO ZA UPLATE ĆETE NAĆI PRI DNU OVOG TEKSTA
__________________________________________________

2. Humanitarni Fond Hilal – Bijelo Polje

Ova organizacija pomaze preko 100 socijalno ugrozenih familija na podrucju opstine Bijelo Polje (Crna Gora), a nacin njihovog rada i raspodjele pomoci mozete pogledati na ovom videu:

Kod uplata za ovu organizaciju navedite “za HF Hilal”
_____________________________________________________

NAPOMENA: U ovom mjesecu necemo prikupljati pomoc za humanitarni fond NUM stranice, ali cemo uzeti po 20% od ukupno prikupljene pomoci za gornje dvije kategorije i ta sredstva cemo dijeliti siromasnim muslimasnkim familijama koje su u slicnim situacijama, inshaAllah. Zaista, braco i sestre, nam dolazi mnogo jako teskih slucajeva, takvih slucajeva da se insanu kosa dize na glavi kada ih cuje, pa mi onda pokusavamo da svaki mjesec pomognemo sa manjim sumama one najugrozenije familije.

Znaci novac koji ce se uzeti od prve dvije kategorije ne ide nikom privatno u dzep, nego ce se ta sredstva preusmjeriti familijama koje imamo na nasem spisku, te takodjer novim slucajevima koji nam stignu, a koji budu u velikoj potrebi (a jako cesto nam stizu novi slucajevi).
___________________________________________________

3. Uplate za dawu (dawetski fond NUM stranice)

Pozivamo Vas da ne zaboravite i ovaj fond, jer kroz ovaj fond se pomaze rad ove stranice, a takodjer iz njega se pomazu mnogobrojna dawetska udruzenja i dawetski projekti u BiH i Sandzaku. Vjerujte da se mnoga braca u BiH obraduju kada im javimo da smo im poslali nesto sredstava za njihov dzemat (udruzenje) ili neki njihov dawetski projekat.

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navedite “za dawu”
______________________________________________________

Uplate za sve ove kategorije (uz obavezno navođenje za koga se šalje) možete izvršiti na sljedeće brojeve:

Vlasnik konta: Norrköpings unga muslimer

Broj bankovskog konta: Iz Svedske: 403589-5 (Nordea Banka, plus giro)

Za inostranstvo:

BIC (SWIFT): NDEASESS

IBAN: SE05 9500 0099 6018 0403 5895

Ko smatra uplačivanje preko banke kompliciranim ili skupim, svoju donaciju (u bilo kojoj valuti) može poslati u pismu na adresu:

Softic Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

Napomena braci i sestrama koji svoje donacije salju putem pisama, je da ta pisma malo bolje zaljepe, nije naodmet i upotrebiti selotep traku, jer se nekada zaprepastimo kako se pojedina pisma, koja nam stignu, mogu lahko otvoriti i ponovo zaljepiti, a da se uopste ne moze primjetiti da je pismo otvarano.

Svoje donacije možete slati i preko Western Uniona a novac koji se pošalje na ovaj način slati na adresu brata Sevlada. Kada se novac uplati na ovaj način onda nam se morate javiti na e-mail: info@n-um.com i navesti vaše ime, lozinku (odnosno broj koji ste dobili) i iznos sume koju ste poslali da bi mi tu donaciju mogli podići.

PAY PAL

Vase donacije preko pay pal računa možete slati na sljedeći e-mail: num.donacije@gmail.com

OVA AKCIJA TRAJE DO KRAJA MARTA, INSHAALLAH.
………………………………………….

Na kraju, po Bog zna koji put, ponovo upucjemo Uzvisenom Allahu dovu da nagradi najljespom nagradom sve one koji, od onoga sto im je najdraze, uzimaju dio i salju to siromasnim i bolesnim muslimanima, ne trazeci pri tome nista drugo osim Allahovog zadovoljstva i Njegove nagrade. Molimo Ga da im uveca njihov imetak na dunjaluku, a da ih na Ahiretu nagradi samo onako kako to On zna i umije i kako to samo Njemu dolikuje. Allah vam dao svako dobro.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta