Sabah namaz

Mladić koji je platio 50 KM da klanja sabah-namaz

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Mladić iz Zenice autobusom se vraća kući sa dalekog puta. Vrijeme za sabah-namaz mu ističe, odnosno bliži se vrijeme izlaska sunca. Na najuljudniji zamolio je vozača autobusa da mu stane na prvom odmaralištu kako bi klanjao sabah, međutim, vozač autobusa nije imao sluha za njegovu molbu. Mladić je bio prinuđen da izađe iz autobusa petnaest minuta prije izlaska sunca i da klanja pored ceste. Iz autobusa je uzeo i sav svoj prtljag. Ovo se desilo u Doboju, u gradu u kojem živi većinom srpsko stanovništvo, ali i pored toga mladić je izašao iz autobusa i klanjao tu sabah, a zatim u Doboju uzeo taksi i platio ga 50 KM da bi došao kući u Zenicu.

Zapitajmo sebe, svaki ponaosob, da li smo mi spremni uraditi takvo nešto: platiti 50 KM da bismo obavili sabah-namaz, a Gospodar svjetova to nam je omogućio da radimo besplatno svako jutro? Naše je samo da se probudimo, uzmemo abdest i klanjamo. Molim Uzvišenog Allaha da nas učini od onih koji klanjaju namaz!

 Sa predavanja prof. Harisa Hećimovića
Pripremio Islamski portal n-um.com

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta