Sihr i džinni

Može li čovjek ubiti džinna i kako?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Da, džinni se mogu uništiti, to su bića kao i ljudi, imaju dušu, osjećaje, razumni su, kao i ljudima, dužnost im je da slijede Kur’an i Poslanika, savs. Razlika između nas i njih je u tome, što su nevidljivi za naše oko, imaju veliku brzinu kretanja, imaju veliku snagu, mogučnost opsjedanja i pretvaranja u neke oblike. Dakle, džinni umiru kao i ljudi, s tim da njhov životni vijek traje duže nego naš ljudski. Međutim kod liječenja Kur’anom, velika greška kod nekih liječnika je ta…

što odmah poteže za spaljivanjem ili ubijanjem džinna, to može da izazove velike probleme kod bolesnika. Džini su bića kao i mi, sa njima treba na nekoj osnovi razgovarati, upozoriti, pozivati u islam, tražiti da sami napuste tijelo i sl. Takođe, džinni se sami ubijaju i uništavaju, ratuju međusbno kao i mi ljudi.

Kako se ubijaju džinni?

Bolje je reči da se džinni spaljivaju uz Allahovu dozvolu. Dakle kada džin pređe sve granice, odbije suradnju, prijeti bolesniku i liječniku, i dalje nanosi teške bolove bolesniku, onda se pristupa spaljivanju džina. Prvo se treba vidjeti koje je vjere džinn, ako je musliman uče se ajeti kojima se poziva da se pokaje i napusti tijelo jer to što čini je grijeh, ako ne, onda mu se dadne rok od tri dana da napusti tijelo. Ako ga ne napusti, onda se sa nijjetom mučenja i spaljivanja uče ajeti u kojima se spominje Allahova kazna, smrt i vatra, te džinn uz Allahovu pomoć i dozvolu bude spaljen, Takođe ako je jevrej, krščani, ateista..

Dakle spaljivanje džinna ili njihovo ubijanje ne čini se nikakvim predmetom, jer je to nemoguće, nego učač rukje iskreno zatraži kroz nijjet (odluku) od Allaha da tog džinna spali, učeči ajete u kojima se spominje patnja, smrt, vatra, džehenem i sl.

Ebu Bilal

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta