Odgovori o sihru

Muče me strašni snovi – savjeti za rješenje problema

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje: Es-selamu alejkum! Vec duze vreme me ‘muce’ strasni snovi. Iako izvrsavam propisane farzove, a i pred spavanje cesto legnem sa abdestom, proucim po sunnetu propisane dove, opet sanjam uzasne snove bez smisla i cesto se osecam mnogo lose posle toga. Da li moze postojati povod za ovo? Da vas Allah nagradi!

Odgovor: Slava i zahvala pripadaju samo Allahu swt. Da, može postojati povod. Cesto ne znaci dovoljno. Sestro, abdest pred spavanje, i zikrovi koji uz to idu ne bi smejli biti `cesti`. Morali bi biti neprestani – svaku noc, bez iznimke. Da bih odgovorio da li ti teski snovi imaju veze s džinskim djelovanjem, morao bih imati 2-3 sna napisana (ne mora biti presiroko, ali moram vidjeti sustinu). Ipak, ako pretpostavimo da se ti snovi cesto desavaju, i da su rezultat dzinskog djelovanja, nemam sumnje da u kuci ima necega cega ne bi trebalo biti (zapisi/hamajlije, likovi/kipovi ljudi ili zivotnja, alkohol, …). Mislim da ne grijesim, ali ako to cinim, volio bih da ova sestra to napise, da me ispravi.

Prvo sto bi trebali uraditi je sljedece:

– svaku noc, cijelu noc u prostoriji u kojoj spavate ostavite da uci Ezan. Ne mora biti preglasno, ali obavezno to činite odredjeno vrijeme, najmanje 21 dan. Vasi snovi, ako su rezultat dzinskog djelovanja, sigurno ce prestati. Ovo za sobom povlaci nesto drugo. Naime, čak iako snovi prestanu bit ce to znak da pri vama ima magnet koji ih privlaci (ili je u pitanju sihr, ili ste im cak i `bez razloga` interesantni). U tom slucaju, napisite nam i ono ste vam se desava na javi i da li je prestalo praktikovanjem ovoga sto cemo dogovoriti. Tad cemo odrediti dodatnu terapiju shodno rekacijama koje se dese ili izostanu.

– ako vas ti snovi bude, ma kako vam tesko bilo, ustanite i proucite E`uzu, abdestite i klanjajte dva ili vise rekata dobrovljnog namaza. Cinite ovo onoliko puta koliko se puta budete budili, makar vam to predstavljalo teret.

– snimite vise puta Ajetul-kursijj i slusajte nekoliko puta u toku dana, makar i jednom. Svakako, bolje je da to cinite vise puta (npr. poslije sabaha, ikindije i jacije). Pred slusanje abdestite, a u toku slusanja skoncentrisite se na Kur`an i nista ne radite (nemojte citati, pricati, …). Sve sto sam spomenuo radite ne manje od 21 dan, a snovi ce u tom preiodu Allahovom voljom prestati. Svakako, napravite dnevnik promjena u ovom periodu.

Odgovorio Almin Omerasevic

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta