Odgovori o sihru

Tražio datum rođenja i ime majke

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esselamu alejkum!

Uh, sto me zabrinuste pa odlucih da vas pitam jer nemogu nikako sam doci do odgovora?Moja zena je pocela imati napade dzina pa sam saznao za covjeka koji zivi u Bosni.Nisam ga posjetio nego telefonom smo pricali trazio mi je njeno ime datum rodenja i ime majke.Kad sam ga nazvao nakon sat vremena rekao mi je da treba da uci Ajetul-kursij, sure Ihlas, Felek, Nas po 7 puta ove sure svaki dan i dovu te da nauci to isto na vodu a i na saku soli pa da to prokuha, ohladi i poprsce coskove.Ona se bolje osjeca mada opet desavaju se napadi dzina povremeno ali me je strah pa zato trazim pomoc da li on nije sihirbaz kad se sluzi podacima.

Samo da navedem da je pomenuta osoba obavila i Hadzdz.Naplate nikad nije uzimao i nije ih trazio ali sam ja svojom voljom hediju ucinio.Bio bih zahvalan ako mozete odgovoriti na ovo pitanje.Nek vas Allah Svevisnji nagradi za ovako korisne savjete koje pruzate ljudima!

Odgovor:

AlejkumusSelam!

Slava i zahvala pripadaju samo Allahu swt. O traženju takvih ili sličnih podataka u svrhu liječenja već smo govorili u nekom od prethodnih pitanja/odgovora. Ne znam da li je čovjek koji vas je tražio podatke sihirbaz ili ne, ali znam da sihirbazima za rad trebaju takvi podaci. Zato, klonite se tog čovjeka. Ako jest sihirbaz opasno je imati bilo kakvog kontakta s njim, a ako nije onda je varalica koji koristi tuđu nevolju; teško da pri njemu ima dobra.

Što se tiče onoga što vam je preporučio da učite, odnosno da uči vaša supruga, u tome nema ništa loše. Naravno da je Kur`an lijek onima kojima je i uputa, pa je razumljivo zašto je vašoj supruzi lakše. Međutim, to nije i način otklanjanja džinskih napada. Obzirom da u pitanju niste naveli ništa o načinu dešavanja napada, ne mogu vam preporučiti bilo šta, osim da i supruga i vi ustrajete u činjenju onoga s čim je Allah swt zadovoljan, ali i da se okanete onoga s čim nije. Ako se nad vašom suprugom uistinu dešavaju džinski napadi posjetite nekoga ko liječi Kur`anom, ili napište mail sa opisom onoga što smatrate da jest džinski napad kako bismo vašoj supruzi pripremili određeni program/terapiju kojom će inšaAllah ti napadi biti spriječeni. Neka vas Allah swt pomogne u dobru.

Almin Omerasevic!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta