Odgovori o sihru

Kosti iznad ulaznih vrata

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esselamu alejkum,

prije nekoliko dana našla sam u plastičnoj vrečici 3 kosti, izgledom i veličinom podjećaju na životinjske.Bile su iznad ulaznih vrata. Koliko su vremena tu nisam sigurna jer se niko nije penjao na tavan. Ja sam ih uklonila sa ulaznih vrata naravno imala sam abdest i učila sam cijelo vrijeme ajetulkursij i ostale sure za zaštitu. Prije nekoliko godina prof. Mahmut Karalić mi je učio rukje a Allahovom voljom sam izliječena. Puno sam informisana i imam dosta knjiga redovno učim zaštitu svaki dan i praktikujem vjeru.

Nisam primjetila na sebi simptome, ali moj muž kada sluša rukje ili suru Bekare(pred spavanje na telefonu) ima ružne snove i uvijek se bori sa nekim sihirbašicama . Klanjala sam nočni namaz nekoliko noči i učila dove da mi Allah dž.š pokaže ko mi je to uradio, 4. noč sam sanjala komšinku koja mi je rekla da ne diram sihir da če me to ubiti ,a ja sam njoj rekla da se ne bojim ni nje ni njenog sihira već samo Allaha dž.š.. Šta da uradim sa kostima, odnosno šta mi vi savjetujete ? Da vas Allah dž.š.nagradi za vaš trud i rad.

Odgovor:

AlejkumusSelam!

Slava i zahvala pripadaju samo Allahu swt. Kosti koje ste pronašli zapalite, a zatim potopite u vodu na koju je naučeno: Al-Bekara 102, Al-A`raf 117-122, Junus 81-82, Ta Ha 69 – sve po 7x. Ako kosti izgore potpite pepeo, a zatim ga nakon nekoliko sati zakopajte. Ako ne budu izgorile toliko da se smrve ipak ih potopite i postupite na isti način – zakopajte ih.

Sihirbaz zna kad onaj kome je napravio sihr rješi ili tek rješava sihr. Naravno, sihirbazi nemaju znanje o skrivenom nego se dešava sljedeće; džinn koji je izvršilac sihra (ili više njih) kad napuštaju tijelo pod pritiskom ibadeta oboljelog, učenja rukje ili uništavanjem predmeta sihra, vraćaju se sihirbazu (oni su potčinjeni sihirbazu i moraju se vratiti, bilo da su mu potčinjeni direktno ili da je njihov vođa potčinjen sihirbazu). Ako je jedan džinn izvršilac sihra odmah se vraća sihirbazu, a ako je više njih makar svi ne napustili osobu oni koji to urade vraćaju se sihirbazu. Sihirbaz će tad vjerovatno napraviti novi sihr (ugovor sa istim ili drugim džinnima).

NAPOMENA: Zbog ovakve mogućnosti razvoja događaja od iznimne je važnosti za oboljelog da se čvrsto drži propisanih ibadeta i zaštite (zikrova). Ako se nakon prestanka dešavanja problema izazvanih sihrom osoba opusti prijeti joj opasnost da ponovo bude ugoržena sihrom – čak i kad prvi sihr nije u potpunosti riješen.
Teški snovi vašeg muža ne znače da je opsihren. Također, vjerovatno se ne dešavaju samo kad sluša suru El-Bekare, kako ste to opisali. Takvi snovi mogu da budu rezultat opterećnosti pričama o sihirbazima i njihovoj navodnoj snazi, njihovoj brojnosti u nekom mjestu, … Šejtan svakako djeluje na čovjeka i preko snova, pa mu ovo može biti olakšavajući momenat. Također, takvi snovi mogu da budu znak da neko pokušava učiniti sihr, iako mislim da to nije slučaj ukoliko se dešava samo ovo što ste spomenuli u mailu (teški snovi).

Ne mogu tvrditi bilo šta vezano za vašu dovu i snove koje ste usnili. Ali, opasnost dove je očekivanje ili prethodno znanje. Često osobe već imaju sumnju spram nekoga i dovu upućuju samo da bi dobili potvrdu. Tad san koji ste usnili ne znači ništa, ili je zasigurno džinsko djelovanje. Vi nemate koristi od saznanja o osobi koja vam pravi sihr jer bi se jako pazili kontakta s tom osoboma, a istovremeno bi bili jako `otvoreni`, neoprezni prema drugim osobama koje također mogu potencijalno opasne (sihirbazi). Također, takvim snom ili saznanjem biva ugoržena porodica osobe koju ste usnili, a da ista pred Allahom swt može biti potpuno čista. Čast muslimana je svetinja. Zato, čuvajte se da ne udarite na istu.

Almin Omerasevic!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta