Problem i devijacije u društvu

Muškarac na putu da rodi dijete

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Listajući neki dan “Aftonbladet”, jedne švedske novine, ugledah tekst u kojem piše da je tridesetogodišnji muškarac Scott Moore u osmom mjesecu trudnoće!? “Subhanallah, šta je ovo, kako je ovo moguće?”, pomislih. Gledam sliku (slika gore) i na njima vidim dva zagrljena muškarca, a jedan od njih drži se za stomak, ali mozak nikako da to shvati. Kada sam pročitao ovaj članak, shvatio sam o čemu se radi. Naime, ovaj Scott Moore je rođen kao djevojčica, ali je u ranoj mladosti zaključio da želi biti muškarac, pa je u svojoj šesnaestoj godini počeo uzimati muške hormone, a nekoliko godina poslije izvršio je operaciju promjene spola, tako da je dobio muški spolni organ. Međutim, odlučio je da u stomaku zadrži ženske reproduktivne organe, tj. ostavio je mogućnost da može začeti dijete! La havle ve la kuvvete illa billah!

 Promjenio je spol, ali je zadržao onaj osjećaj koji je trebao da ima kada se rodio kao žena, a to je da voli muškarce, pa se prije dvije godine vjenčao sa jednim muškarcem sa kojim je usvojio dva dječaka (slika gore), ali im to nije bilo dovoljno, već su odlučili da potraže nekog doktora koji će vještački oploditi Scotta, što su i sproveli u djelo.

 Subhanallah, na šta je sve šejtan spreman da nagovori čovjeka! Kada čovjek razmišlja o ovome, nikako ne može da shvati ovolike nastranosti, jer se ne zna šta je bolesnije od bolesnijeg u ovoj priči. Jadna djeca koja će živjeti sa ovim bolesnicima! U zapadnim zemljama ne smiješ ništa negativno reći o homoseksualcima, kao da je ova nastranost nešto prirodno i normalno. Poznati pjevači ili sportisti javno objave da su homoseksualci i to je sasvim normalno, i narod to prima kao da su rekli da su vegetarijanci ili nešto drugo. Danas, naprimjer, u Švedskoj postoje slučajevi da se dva crkvena svećenika vjenčaju pred trećim svećenikom, činjenica je da se u Švedskoj prosječno godišnje ubije oko trideset šest hiljada nedužne djecice prilikom abortusa, i nikome ništa, jer to je “demokratsko pravo” da odlučuješ hoće li neko živjeti ili neće.

 Lijepi islam koji je čist od svega ovoga i koji nikada ne bi dozvolio ovakve nastranosti. Sa svih strana omalovažavaju i napadaju islam, a ne vide da tonu i propadaju u svakom pogledu. Subhanallah, zamislite društvo u kojem muškarac intimno opći sa muškarcem, muškarci mijenjaju spol i postaju žene, a žene muškarci, pa onda ti operisani muškarci/žene rađaju djecu i onda se sve to iznosi u javnost. Pa zar se čuditi onda što im se homoseksualizam i druge nastranosti šire u društvu!

 U islamu, kada neko, recimo, počini blud, kazna nad onima koji su to uradili vrši se javno, kako bi se zastrašili oni koji su na putu ili razmišljaju da učine isto, tj. da bi se odvratili od tog djela, a u ovim društvima se o grijehu govori otvoreno i bez osude. Uzvišena vjera islam, otkako se dijete rodi, daje smjernice kako da se ta djeca odgajaju i kako da se čovjek u svom cjelokupnom životu zaštiti od šejtanovog djelovanja i njegovih vesvesa. Islam daje ljudima upute kako da na ovom svijetu provedu jedan zdrav i uredan život, život dostojan čovjeka, a ne da se spuštaju na nivo životinja ili čak još niže. Međutim, mnogi muslimani stide se islama kada su u dodiru sa nemuslimanima i boje se reći da su muslimani.

 Molimo Uzvišenog Allaha da vrati muslimane islamu, izvornom i čistom, i da preko nas uzdigne islam na ono mjesto koje mu dolikuje na dunjaluku, a to je da bude vodilja čovječanstvu!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta