Problem i devijacije u društvu

Muzika za Bajram i mimo Bajrama

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Koliko zla treba da nam se desi, da dođemo pameti?

Hajd’ što nam je malo – šta nam je ostalo od pravog Islama i što se, vazda iznova, “vadimo” na komunizam, na neznanje, teške okolnosti, trku trbuhom za kruhom, pa ne stižemo klanjati beš-vakat, svaku džumu i barem jednom u godini pročitati prijevod Kur’ana (ako već ne znamo arapski), ali, zašto pobogu, i zar smo toliko “šenuli”, da uporno pokušavamo…

ohalaliti ili umanjiti jačinu grijeha onog što je bez sumnje grijeh po Kur’anu i Sunnetu, po svim kriterijima i mjerilima ljudskog i moralnog, po svim Imamima i mezhebima i po svim realnim saznanjima i iskustvima, sopstvenim i tuđim! Je li moguće, da više od pola Ummeta i haman sva Bosna (na koji god tv kanal prebaciš ili koju god radio stanicu “okreneš”) – svirka, skika i dreka – od golotrbih i golozadnjičnih pjevačica do bestidnih i kufrskih, širkskih tekstova i poruka; javni pozivi na blud, nemoral, širk, kufr, sihr – zar je moguće da u nama ne rade senzori da se ogradimo, zaštitimo i borimo protiv ovoga iako (sve gore navedeno) ima makar milion razloga zbog kojih se vrijedi boriti ali ću spomenuti samo njih nekoliko:

– MUZIKA je šejtanski CODE nemara i šejtanska Wi-Fi baza (ili njegova bluetooth konekcija) koje šejtan instalira i spakuje pa ubaci u “kocki šekera” u srce vjernika na koje se po želji i automatski konektuje kada god mu se približi. To je ustvari grijeh, koji umrtvljuje srce i priprema ga za svaki drugi grijeh, prvenstveno ga odvraćajući od ibadeta. Ovo vidimo širom svijeta – koje mjesto ima muzika u srcima muslimana i onih koji to nisu – i ovo potpisujem svojim imenom i prezimenom.

– Muzika i “pjevaljke” ( kao pretjeran smijeh) umrtvljuju srce i čine ga ravnodušnim što vodi nemaru i nepokornosti Gospodaru

– Čine srce podležnije napadima šejtana i džina i strijelicama zavidnika kad zavidi

– Remeti sponu između srca i mozga (srcem zdravog nijeta i mozgom – razumom – zdravog rasuđivanja i odlučivanja)

– Javno remećenje uspostavljene Harmonije Gospodara svih svjetova, javno razgolićavanje i pozivanje na skoro sve ono što je Allah swt zabranio i objavljujući čovječanstvu da se bori protiv toga, preko poslednjeg Poslanika, Muhammeda saws

– Dangubljenje iako se Allah swt kune vremenom

••• I uprkos svim daijama i efendijama, koji, gdje i kad stignu, upozoravaju na ovo zlo, ipak tolika većina, ne samo da dekadentno ( i svjesno ???) ustrajava na ovom grijehu već ga i ohalaljuje ili, u najmanju ruku, minimizira veličinu grijeha. Zar ,zbilja, “Muslimani” i “muslimani”, mislite da je najčasniji insan (Resulullah saws) hodao sa gitarom u ruci a plemeniti Ashabi r.a. sa slušalicama u ušima i treskali se sokacima, s cigarom u zubima, obilazeći diskoteke i birtije? Da su Majke Pravovjernih i plemenite hanume časnih ashaba r.a. , hodale gologlave i kratkih sukana i rukava, puhajući balone žvakaćih guma, od mejhane do mejhane slušajući mušričke pjesme i pjevaljke?

Daleko su oni i čisti od ovih stanja, hvala Allahu, swt.

Jesmo li mi to naglavačke okrenuli haman sve vrijednosti zbog kojih je “došao Islam”, a ipak se busamo u prsa i nazivamo Muslimanima i muslimanima; svjesno i nesvjesno ohalaljujemo i slijedimo sve ono što se radilo u Mekki i Arabiji prije “Objave” a ipak se nazivamo vjernicima i “kopamo” po knjigama i internetu, tražeći ajete i hadise (iako takvih nejma) da potkujemo svoje bolesne, narcisoidne i zaražavajuće stavove, samo da dobijemo što više “lajkova” na Facebooku, kako i mi “eto znamo”, a svaki “lajk” – jedan ego-šejtan više, pa ti, efendija, dokaži žabi da je džaba digla nogu kao konj – jer se žabe ne potkivaju!

Makar mi Bošnjaci moramo znati , koliko nam je zla iz Srbije došlo! Milion raseljenih, 200.000 ubijenih, 60.000 silovanih žena od kojih 10.000 djevojčica ispod 14 godina, 1.250 porušenih džamija, stotine hiljada uništenih ognjišta! Ako već nećemo klanjati svaki vakat i ako ćemo već slušati tu poganu muziku – pa zar ćemo onda slušati, propagirati, širiti i ohalaljivati pjesme i muziku svojih dželata i ubica i dovoditi ih u svoje čaršije? Pa, mi smo jedini narod u istoriji čovječanstva koji to čini!

Što još treba da nam se desi? Kakva mi to srca nosimo u grudima, o Muslimani i muslimani?

قال رسول الله صلي الله عليه و سلم : و ان في الجسد مُضْغَةً: اِذا صَلَحَتْ صَلَحَ الجسدُ كُلُه• و اِذا فَسَدَتْ فسدَ الجسدُ كله• اَلا و هي القلبُ

Rekao je Božiji Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem: “Ima dio tijela koji ako je zdrav – zdravo je cijelo tijelo a ako je bolestan – bolesno je cijelo tijelo! A to je srce!

Fuad Abdullah Seferagić

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta