Lijepi islam

Najviši stepen optimizma u životu je lijepo mišljenje o Allahu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Najveći izvor pozitivne energije u životu je lijepo mišljenje o Allahu, najviši stepen optimizma u životu je lijepo mišljenje o Allahu, glavni razlog za strpljivost na iskušenjima i podnošenje teškoća je lijepo mišljenje o Allahu. Stoga, imaj lijepo mišljenje o Allahu  i ne očajavaj, jer lijepo mišljenje o Allahu koje se krije iza tvoga očaja, doslovno će biti za tvoj spas.

Ništa nije izgubljeno kod Allaha. Tvoj umor, tvoj očaj, tvoje stremljenje, tvoje strpljenje, sve te to približava onome što očekuješ, ako je dobro za tebe. Možda su uzroci prestali, ali, ne zaboravi da si ti sa Gospodarom uzroka. Zapamti da bi, kada bi znao intencije sudbine, plakao zbog svog lošeg mišljenja o svome Uzvišenom Gospodaru.

I prisjeti se riječi šejha El-Ša’ravija: ”Onaj ko ima oca ne brine i ne očajava, pa kako će brinuti i očajavati onaj ko ima Gospodara.

Kao i riječi hazreta Omera, radijallahu anhu: ”Kad bi se čovjeku predočile sudbine, on bi izabrao sudbinu koju mu je Allah odabrao i propisao.

I neka tvoje ubjeđenje i čvrsto vjerovanje u Allaha bude tajna zadovoljstva svime što ti se dešava.

Piše: dr Mustafa Mahmud
Preveo i prilagodio: Abdusamed Nasuf Bušatlić – saff.ba

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta