Rekaik

Nekad nesreća izliječi čovjeka

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Zadivila me je priča o jednom nepokretnom čovjeku od koga su svi ljekari digli ruke i kazali da će u takvom stanju ostati doživotno. Jadni čovjek je godine i godine proveo sam i u kući. Polahko su se očaj i jad počeli uvlačiti u njegovo srce i čekao je smrt. Međutim, jednog dana, kada su svi njegovi otišli u grad, u kuću se uvukla škorpija. Pošto je bio sam, nije mogao dohvatiti ništa da bi se odbranio niti se skloniti od ove opasne životinje. Škorpija mu se uskoro približila i ujela ga nekoliko puta. Iako je očekivao smrtne bolove, čovjek je osjetio kako mu počinje teći krv u nogama. Osjetio se ponovo živim i vitalnim i konačno je ustao na noge, prohodao po sobi i otvorio vrata svoga doma. Kada su se kući vratili njegovi rođaci i djeca, nisu mogli vjerovati svojim očima.

Neka je uzvišen Onaj Koji liječi ljude na najrazličitije načine!

Kada sam ovo ispričao nekim ljekarima, kazali su mi kako je to moguće, jer škorpija posjeduje jako korisne otrove koji liječe nepokretne i paralizirane ljude. Samo Uzvišeni može dati lijek svakom i na najrazličitije načine!

Izvor: “Ne tuguj”, Aid el-Karni

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta