Rekaik

Nesvakidašnji događaji

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ovo je prica iz licnog iskustva namjenjena svima onima koji jos nisu postigli cvrst oslonac u Allaha s.w.t u svakoj situaciji i iskusenju. „Onome ko se u Allaha uzda, On mu je dosta(niko mu drugi ne treba)“/Et Talak,3. Svaki insan na dunjaluku ima dana kada ga Allah iskusa razlicitim iskusenjima. Ponekad je to porodicom, nekada bolescu, drugi put bereketom…

a opet u svakom iskusenju ima neki hajr i istinski vjernik zna da mu njegov Gospodar ne daje druge nego ono sto je dobro za njega. Tako se i meni desilo jednoga dana iskusenje sa bereketom koje se pretvorilo u prelijepo iskustvo koje sa ponosom prepricavam i sa velikom zeljom da to bude razlog citaocu da preispita Allahove blagodati prema njemu jer ih zasigurno ima nebrojeno.

Tog posebnog dana, dok je moj novcanik bio potpuno prazan, nazvao me brat i rekao da je majka jako bolesna a to je znacilo moj odlazak kod nje u posjetu, u drugi grad. Rezervoar sa gorivom u automobilu mi je bio na rezervi i znala sam da sa njim necu daleko stici. Razmisljala sam sta da radim a nikako rjesenje da nadjem. Znala sam, ukoliko ne odem da obidjem bolesnu majku, svi ce znat da nesto nije u redu i jos vise ce se zabrinut a ako kazem razlog nedolaska, tada ce iskusenje postat jos vece.

Nakon duzeg razmisljanja, odlucila sam se cvrsto pouzdat u Allaha s.w.t (jer sam i ranije imala slicnih situacija kada se izlaz nije vidio a onda odjednom Allah podari hairli rjesenje odakle se ne nadam). Odlucila sam da krenem pa kad auto stane da brata pozovem da dodje po mene.

Dok sam djecu oblacila i spremala se za polazak, zazvoni mi telefon sa nepoznatim brojem na dipsleju. Javila sam se i cula nepoznat glas nekog brata koji me obavjestio da ima nesto da mi preda. Pitala sam ga, gdje bi mogli da se nadjemo, koliko poznaje grad itd… Ali on je odgovorio da nije odavdje ali da nije bitno mjesto, gdje god ja kazem, on ce da dodje. To mi je bilo malo neobicno za nekog ko nije iz istog mjesta ali nisam puno razmisljala jer sam odredila javno mjesto i bila sam sa djecom.

Dosla sam u dogovreno vrijeme i izasla sa sinom iz auta, naslonila se na zid betonske ograde iza mene i nestrpljivo cekala gledajuci desno, lijevo, ispred… ocekujuci dolazak tog tajanstvenog brata.

Tamam kada sam pomislila da nece doci, neznam kako ali iza nasih ledja se pojavio stariji brat bijele brade i sijede kose. Poselamio je mog sina i u ruku mu stavio 200 KM i rekao „Ovo vam je od Allaha“… Nisam stigla ni da ga upitam ni od koga je taj novac niti da se zahvalim, ama nista da kazem a on je nestao.

Vallahi ni danas nemogu da shvatim odakle je dosao i gdje je otisao jer iza nasih ledja je bila visoka betonska ograda a ispred nas sirok vidik .

Moj sin se uplasio, zbunjeno je gledao u mene i pitao se odakle je dosao ovaj amidza i gdje nestade. Pokusala sam da ga nazovem na onaj broj sa kojeg je zvao da se zahvalim, uputim dovu, pitam ono sto mi nije jasno… Medjutim, sa druge strane sam cula sekretaricu kako kaze: “Birali ste nepostojeci broj“.

Usla sam u auto i pitala kcerke da li su vidjele iz auta odakle nam je covjek prisao ali one su rekle da ga nisu uopste ni vidjele…
Zahvalila sam Allahu na blagodatima koje nam je preko „nekog brata“ poslao, uputila dovu za njega i krenula na put. Cijeli put, naredna tri sata niko od nas nije progovrio niti jednu rijec, svi smo nijemo razmisljali o neobicnom dogadjaju.

Tek kada sam stigla pred majcinu kucu, sjetila sam se da gorivo nisam nikako nasula a kazaljka se nikako nije pomjerila iako znam da je bila ispravna jer vec davno nisam sipala benzin a jako puno kilometraze sam presla. Narednih dana je brat vozio moj auto i kada sam krenula kuci vjerovala sam da je on nasuo gorivo jer je kazaljka pokazivala skoro pun rezervoar. U putu sam ga nazvala da se zahvalim za nasuto gorivo a on se cudio i kleo Allahom da je upravo sa suprugom razgovarao kako mu je krivo jer nije stigao nasut gorivo a vidjeo je da je rezervoar potpuno prazan.

Allah mi je svedok da je ovo istinit dogadjaj i neka bude svakom pouka da je Allahova pomoc zaista blizu. Uvijek se u Njega pouzdajte i nikada se necete razocarat jer On je onaj koji obecanja ispunjava a On je obecao da je Njegova pomoc zaista blizu.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta