Pokajnici

Nikola izgovorio šehadet prije tri noći

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Večeras smo bili jako euforični povodom ramazanskog info štanda, jer zbog COVIDA prošle godine nismo bili u mogućnosti. I tako večeras mi spremni i puni elana spremamo štand, i taman kad smo sve pripremili, Allah subhanehu we te’ala, spusti kišu. Bili smo tužni, jer smo baš dugo čekali ovaj dan. Ali na kraju pomislismo – u svemu je hajr!

I tako dođe vrijeme akšam namaza, jedna tura braće je otišla u džemat, a brat Elvir Isabegović i ja ostadosmo na štandu da čuvamo stvari. Među nama se nađe jedan fin insan po imenu Nikola. I tako ja malo u priču sa Nikolom o njegovoj vjeroispovjesti kao i njegovim ubjeđenjima, te dođosmo do zaključka da je samo Jedan Bog i da je Isa Njegov poslanik.

Pitam ja njega: “Šta misliš, je li Muhamed ﷺ Njegov poslanik?” Prvo je klimnuo ramenima, pa zatim reče: “Iskreno, mislim da jeste”. Ja njemu kažem: “Ti si musliman, a i ne znaš to”, te ga pitam: “Nikola, bi li prihvatio islam?” Iz topa je izgovorio “DA” i tako ponovi on šehadet za mnom i prihvati islam. Allahu ekber!

NIKOLA JE PRIMIO ISLAM NAKON AKŠAM NAMAZA!!!

Brat Elvir mu dade knjižice o namazu, kao i ispravnom vjerovanju.

Hvala Allahu koji posla kišu i Nikolu sa njom!

Ajdin Tabaković, Tuzla, 07.05.2021

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta